Isabel verzamelt geboortekaartjes

Ik ben in 1999 begonnen met het verzamelen van geboortekaartjes. De aanleiding hiertoe was de geboorte van mijn oudste zoon Yori. Ik was benieuwd of er nog meer kinderen zo heetten. En dat kan je o.a. doen door geboortekaartjes met deze naam te verzamelen. Dit ben ik steeds verder uit gaan breiden met zijn 2e naam, de namen van mijn 2e zoon, hun geboortedata, woonplaatsen en bepaalde thema's.

Ook kaartjes die erg mooi zijn of ik van ouders persoonlijk heb gekregen voeg ik bij mijn verzameling. Via ouders zelf, oproepjes plaatsen, mensen vertellen dat ik kaartjes verzamel, ruilen met andere verzamelaarsters, mijn werk en mijn site krijg ik mijn geboortekaartjes.

Soms bellen vreemde mensen bij mij aan om kaartjes te brengen. Zij hebben via via gehoord dat ik kaartjes verzamel en hun vinden het zonde om de kaartjes weg te gooien daarom brachten ze het bij mij. Of ik krijg via mijn site ook spontaan kaartjes. Dit noem ik echte kleine kadootjes.

Het leukste tot nu toe was wel van een bakker die in de jaren 80 is begonnen met de actie een taartje voor een kaartje. De bakker heeft alle kaartjes bewaard en toen hij met pensioen ging is hij via zijn schoonzoon aan mijn adres gekomen en mocht ik alle kaartjes van hem hebben. Dit is wel een heel bijzondere verzameling binnen mijn eigen verzameling geboortekaartjes.

De tijd die ik met het ruilen, inplakken, invoeren en scannen van de kaartjes bezig ben is toch wel snel zo'n 2 a 3 uur per dag. Soms wel meer als ik met mijn site over geboortekaartjes bezig ben.

Regelmatig krijg ik ook mailtjes of reacties in mijn gastenboek van mensen die hun geboortekaartje of van hun kinderen op mijn site zien. Dit zijn tot nu toe altijd leuke reacties geweest.

Zo hebben mensen die jaren geen contact meer hadden weer contact via een kaartje gekregen, of iemand was door een brand alles kwijt geraakt en zag op mijn site haar geboortekaartje staan. Uiteraard heb ik haar deze gestuurd. Dit soort dingen maken van een hobby toch ook weer iets bijzonders.

Het oudste kaartje wat ik mijn verzameling heb is van 1933. Dit vind ik erg bijzonder dat na zoveel jaar het kaartje nooit verloren is gegaan.

Wat uit deze hobby is ontstaan is het verzamelen van namen. Ik zag dat er zoveel mooie, bijzondere en aparte namen op de kaartjes staan dat ik dacht laat ik die ook met andere mensen delen. Ik heb alle namen van de kaartjes verwerkt en ook op een website geplaatst.

Via mijn site kreeg ik van mensen ook hele mooie, bijzondere en aparte namen. Deze plaatste ik ook weer op de site. Mijn wens is om zoveel mogelijk namen op 1 site te plaatsen en als het kan ook van elke naam 1 geboortekaartje in mijn verzameling.

Noot redactie moetjekijken: De website van Isabel (www.geboortekaartjesnet.nl) bestaat niet meer.

 
         Groetjes Isabel Foppen© www.moetjekijken.nl