Over koetjes en kalfjes

Ivana Raaijmakers is in 2006 begonnen met het verzamelen van koeienspulletjes. Een vriendinnetje in groep 8 kreeg een nieuwe fiets en dat was een koeienfiets. Ivana vond die fiets zo gaaf en ze bleef thuis zeuren dat ze ook graag zo’n koeienfiets wilde hebben. Ze was echt een beetje jaloers op haar vriendin met de mooie fiets. Als troost kreeg ze van haar moeder de koeienboekenlegger die hiernaast op de foto staat, dan had ze toch al iets van een koe. Het hoofd is van super zachte pluche en het lijf is een elastiek. Toen ze naar het middelbaar onderwijs ging, kreeg ze alsnog een koeienfiets en daar fietst ze nu nog altijd met veel plezier op rond.

Ivana woont nu nog bij haar ouders thuis, maar ze heeft zich wel voorgenomen om straks vooral veel koeienspulletjes te gebruiken voor de inrichting van haar huis. Dus als ze nu op een rommelmarkt iets leuks tegenkomt voor de inrichting van haar toekomstige huis in de vorm van een koe en het kost niet teveel dan neemt ze het graag mee. Ze heeft al kussens, mokken, schaaltjes, onderzetters, schilderijtjes, zeepdispensers, zelfs stickers voor op de vuilcontainer en nog van alles meer. Ze heeft ook een verzameling boerderijdieren van 'Schleich', waaronder uiteraard een aantal koeien.

 


Koeien van Schleich Beker en snijplank met naam Ivana

Ivana is een heel bijzondere naam. Daarom kun je natuurlijk nergens standaard spulletjes kopen met die naam erop. Toch heeft Ivana al 2 koeiendingen met haar naam erop. Het is natuurlijk ook altijd makkelijk voor familie en vrienden als je zoiets verzameld, want als ze je dan een cadeautje willen geven dan is het niet zo moeilijk om iets te verzinnen. Maar om dan iets te geven met zo’n bijzondere naam erop daar moet je dan toch net iets meer moeite voor doen.
Van haar moeder kreeg ze de snijplank met haar naam erop. Haar ouders gaan ieder jaar in Oostenrijk op vakantie en daar komt de koeiensnijplank dus vandaan. Van een vriendin kreeg ze eens een mok met een koe erop en haar naam.

Vliegende koe Koffie filterhouder
Van haar broer kreeg ze voor haar verjaardag een vliegende koe. De koe heeft vleugels, hangt aan een nylon koord en werkt op batterijen. Door de batterijen flappert hij met zijn vleugels. Als je de koe ophangt of vasthoudt en je geeft hem een kleine draai mee, dan blijft hij rondjes vliegen.
Sneeuwbollen met een koe Koeienbekers
Het maakt Ivana niet uit welke kleur de koeien hebben. De meeste zijn wit met zwarte vlekken, maar er zitten ook roodbonte koeien tussen en zelfs een paarse Milka koe. Het belangrijkste vindt Ivana dat ze schattig zijn en het liefst heeft ze ze ook gevlekt, maar ook de Schotse Hooglanders die niet gevlekt zijn vindt ze super schattig.
Er zitten ook diverse koeien van weggevertjesacties in haar verzameling. Ze heeft onder andere de bonte Bengel koe van Emté en de koe van de boerderijdieren van de toetjes van AH. Een van de kleinste koetjes is een koetje van de Stikeez. Dirk supermarkten gaven in mei 2014 Stikeez weg bij de boodschappen. Stikeez zijn kleine rubberen diertjes met een totale hoogte van ongeveer 3 cm. Aan de onderkant zit een staafje met een zuignap. Het koetje zelf is maar 1,2 cm hoog.

Verzamelbeurs
Op 26 oktober 2014 liet Ivana haar verzameling over koetjes en kalfjes zien op de verzamelbeurs in Eerde.
Als u iets heeft voor Ivana neem contact met haar op
via telefoon 06 2206 0612 of via e-mail

 

Door Hannie van Duijnhoven, secretaresse van de afdeling Zuid-Nederland van
De Verzamelaar (verzamelbeurs Eerde)

 


© www.moetjekijken.nl