Route 66

Jan Miedema spaart sinds 1990 Route 66 items. Hij had een aantal films gezien zoals Smokey and the Bandits en Kung Fu waar over Route 66 gereden wordt. Ook had hij toen een vriendin die gek was op paarden, zodat cowboy, indianen en andere Wild West items verzameld werden.
De voorkamer van het huis van Jan is verbouwd tot "Café Route 66", dit café staat stampvol vol met items die te maken hebben met Route 66.

Route 66 café Route 66 café
Café Route 66
Route 66 café Route 66 café

US 66Route 66 (US66) was een historische autoweg (U.S. Highway) in de Verenigde Staten, die begon in Chicago en eindigde aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica bij Los Angeles. De totale lengte was 3940 km.
US66 loopt door Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië.
In 1985 werd US66 officieel opgeheven, nadat het Interstate Highway System het langeafstandsverkeer had overgenomen. Door veel toeristen wordt het oude traject van Route 66 nog steeds gevolgd. Deze loopt nu vanaf Chicago via de US55 naar St. Louis. Daarna gaat de weg over in de US44 tot aan Oklahoma City, dan wordt het grootste deel van de oorspronkelijke route gevolgd via de US40 tot in Barstow. Vandaar af kan het laatste stuk over de US15 gevolgd worden om via San Bernardino naar Santa Monica te rijden.

Bron: Wikipedia


Jan verzamelt onder andere via internet zo heeft hij al veel boeken kunnen kopen. Ook zijn er veel vrienden en kennissen die uiteraard weten wat hij verzamelt. Op bezoek in Amerika nemen zij regelmatig iets voor Jan mee.
Zoals hierboven aangegeven is de oorspronkelijke Route 66 3940 km lang. Jan is zeker van plan de route keer te rijden maar dat zal een project worden van een half jaar. Het rijden van de route staat op de "te doen" lijst.
Route 66 café Bijzondere items in de verzameling zijn bijvoorbeeld olieblikken in en oorkondes van chauffeurs van MACK trucks die een bepaald aantal kilometers over Route 66 gereden hebben, bijvoorbeeld 1.000.000 mijl schadevrij.
Dagelijks wordt op internet gekeken of er items aangeboden worden, de verzameling leeft nog heel erg.
Jan kent geen andere verzamelaars van Route 66, als u ook Route 66 verzamelt dan vind Jan het erg leuk als u met hem contact op wilt nemen.
Het mail adres van Jan is

 Interview: Madelèn Essens


© www.moetjekijken.nl