De benzinepompenverzameling van Jan Wijnakker

Al meer dan 20 jaar verzamel ik oude benzinepompen en aanverwante artikelen van 1900 tot 1960. Thuis hadden wij een garagebedrijf met tankstation.

Een oud-ijzer boer kwam daar regelmatig oud-ijzer ophalen en met hem kon ik soms een en ander ruilen. Zo ruilde ik bijvoorbeeld oude radiateuren (die koper bevatten) voor een afgedankte pomp.

Vanaf mijn 10e jaar ben ik deze gaan opknappen. Uiteraard eerst met veel gestuntel maar na verloop van tijd werd ik er steeds handiger in en werden ze ook mooier. Informatie over de pompen haal ik uit boeken of krijg informatie van andere verzamelaars, ook soms van monteurs die zelf nog aan die pompen gesleuteld hebben. De boeken over de pompen komen voornamelijk uit de Verenigde Staten.

 

Regelmatig bezoek ik oldtimer-beurzen omdat daar vaak nog een pomp opduikt en zomaar tussen de oldtimers staat.
Een keer per jaar bezoek ik de USA waar nog veel pompen te vinden zijn.
De tijd die ik aan mijn hobby besteed is afhankelijk van de tijd die ik ervoor kan vrijmaken.
De pompen staan nu tentoongesteld tussen de oldtimers. Mijn droom is in de toekomst een museum in te richten met oldtimers en pompen.
Mocht U een benzinepomp te koop hebben of iemand weten die hem kwijt wil, dan kunt U mij altijd een e-mail sturen of bellen.

Heeft U zelf onderdelen nodig voor antieke pompen ? Bel of e-mail mij dan gerust, ik weet veel leveranciers in Nederland en kan bijna aan alle onderdelen komen.
Om mijn verzameling compleet te maken ben ik nog altijd op zoek naar pompen. Echter ook losse onderdelen zijn welkom, evenals emaille borden, stickers, globe's, vulpistolen, blikken, posters enz.
Pompen of onderdelen die ik dubbel heb wil ik eventueel wel ruilen met artikelen die in mijn verzameling nog ontbreken.

Jan is geïnterviewd in het radioprogramma "Gezond en wel":
Interview beluisteren

en te zien op youTube in het programma 'Gek op wielen' van RTL 5:

Jan Wijnakker - Brand 9 - 5411PA Zeeland (n.br.)
Tel: 0486-413570     email:

www.benzinepompen.nl

 


© www.moetjekijken.nl