De koffiemolens van Jeanette

De verzameling is begonnen in 1988. Doordat mijn ouders gingen verhuizen en de koffiemolen niet meer mee mocht, heb ik hem in mijn keuken opgehangen. Schoonouders zagen dat en gaf mij hun koffiemolen ook. Tja, en dan begint het.

Je komt op een rommelmarkt en ziet voor een zacht prijsje een schoot-koffiemolen, dus neem je hem mee. Binnen de kortste tijd staat de vensterbank er vol mee. Door verhuizing ga je meteen maar een plank in de nieuwe keuken hangen. Ook 1 muur konden wij gelijk "behangen" met koffiemolens.

Na enige jaren zijn we uitgeweken naar de bijkeuken, waar ook nog "kale" muren waren. Intussen hangen die ook al vol. Dan maar naar de gang, waar wij nog een kast konden plaatsen voor de schoot-koffiemolens. De kamer proberen wij een beetje te ontzien, anders ga je teveel in een koffiemolen wonen. Intussen is de verzameling de 350 gepasseerd.

Door kerk- en rommelmarkten probeer ik mijn verzameling hang-koffiemolens nog steeds uit te breiden, het wordt wel steeds moeilijker, maar dat geef niet. Intussen heb ik ook eenmaal op een verzamelbeurs gestaan, wat ontzettend leuk was. Niet veel mensen spaarden koffiemolens, maar het is gewoon leuk om je molens te kunnen tonen.

Jeannette


© www.moetjekijken.nl