Knikkerbanen

Als bijzondere hobby heb ik knikkerbanen maken. Ik ben autistisch. Op mijn 4e verjaardag kreeg ik een knikkerbaan als kado en kon er niet meer van afblijven. Nu is het zo dat ik knikkerbanen maak als hoofdhobby, terwijl ik ook veel andere dingen doe.
Ik verzin alles zelf, objecten en materialen haal ik uit kringloopwinkels, speelgoedwinkels, bouwcontainers, schroothopen, etc.

Mijn website is www.jellesmarbleruns.com (hier staan ook foto's en filmpjes)

Varierend, of ik projecten heb of niet, besteed ik vaak minimaal een half uur per dag tot maximaal (bijna) de hele dag aan de hobby. Ik onderbreek dan wel regelmatig, het is NIET zo dat ik er niet meer van af kan blijven.

Ik maak op projectbasis knikkerbanen voor bekende attractieparken en musea. Eén van de projecten is een GiGaGrote knikkerbaan van 1017 meter voor avonturenpark Hellendoorn, de baan is als Guiness Record opgenomen. (De baan is nu niet meer te bezoeken.)

Op de projecten pagina van mijn site staan afbeeldingen van knikkerbanen die door andere mensen gemaakt zijn.


Mijn hobby ontstond omdat ik steeds grotere knikkerbanen wilde. Ook ben ik diverse keren in de krant en op TV geweest met de knikkerbanen.
Ik heb een knikkerbaan gemaakt in het eXplorion te Heerlen (juli tot december 2010). Op langere termijn zou ik graag een klein museum of bezoekerscentrum willen met mijn knikkerbanen.

Als lezers willen helpen met het uitbreiden van mijn verzameling dan ontvang ik graag een reactie via mij website www.jellesmarbleruns.com

Jelle Bakker


© www.moetjekijken.nl