Werken met glas

Glas is mooi. Glas heeft mij altijd aangetrokken. Als ik in de kerk zat vroeger als kind, dan waren de ramen altijd een mooie afleiding. Hoe vaak je er ook zat, er was altijd wel iets nieuws om te ontdekken. Het licht wat er doorheen viel, de kleuren, de tekeningen. Figuren, dieren, van alles wat. Maar zoals iedereen ging ik na de basisschool verder, naar de middelbare school, en kwam ik daarna op een opleiding toerisme terecht. Jaren heb ik gewerkt in het toerisme in verschillende landen.

Totdat ik mijn man tegen kwam, trouwde en kinderen kreeg. Ik ben inmiddels 40 jaar, mijn naam is Jessica Mostert en ik ben de trotse moeder van 3 kinderen. 8, 11, en 12 jaar oud. Naast deze intensieve taak om deze lieverds op te voeden ben ik altijd creatief geweest. Schilderen, tekenen, boetseren eigenlijk van alles. Tevens werk ik ook nog in ons familiebedrijf.

Totdat ik een paar jaar geleden een crea-uitje met mijn tante had. Samen gingen we een cursus glas in lood volgen. Helemaal goud. Tijdens de cursus ging het echt niet zo gemakkelijk, maar ik dacht, dit is het. Wat je allemaal niet met glas kunt doen. Zoveel. Dus thuisgekomen heb ik alles op alles gezet, ben ik in het diepe gesprongen en ben ik begonnen. Echter niet met glas in lood, omdat de vormen groot zijn. Ik heb op eigen houtje de techniek van "tiffany" eigengemaakt.

Gewoon doen. In het begin best lastig, maar al doende leert men, en nu kan ik alles maken wat ik wil. Solderen viel in het begin zeker niet mee, maar ook dat kreeg ik al snel onder de knie. Nu een paar jaar later, werk ik in opdracht voor bedrijven, maar ook voor families, die een familiewapen willen hebben, of een mooi jubileum geschenk. Tevens geef ik cursussen en workshops. Van kleine tot grote werken in Tiffany en Glas in lood. Ook graveer ik glas en maak ik items van glas moza´ek.


Omdat het zo leuk is om creatief bezig te zijn, ben ik inmiddels bezig om ook brandschilderen, werken met lood, en werken met natuurproducten eigen te maken. De wens is om dit ook als workshops en cursussen te gaan geven. Het is hartstikke leuk om met mensen samen iets moois te maken waar iedereen zoveel plezier aan beleeft.

Wanneer u meer informatie wilt hebben dan kunt u kijken op mijn site: www.jessicaglassart.nl

zie ook    "op bezoek bij"


© www.moetjekijken.nl