Emaille reclameborden

Sinds 1991 verzamel ik oude emaille reclameborden, dit zijn oude ijzeren borden waarop verschillende lagen emaille zijn aangebracht, voor iedere kleur een iets lagere temperatuur en zo ontstaat de afbeelding.
Vroeger was dit de manier van reclame maken voor allerlei producten, omdat er nog niet zoveel gebruik werd gemaakt van radio (en later uiteraard televisie).
Het zijn prachtige borden die ook heel lang meegaan, het emaille is wel bestand tegen 30 jaar (of nog langer) buiten hangen. Van ontzettend veel producten en diensten zijn emaille borden gemaakt, je kunt het zo gek niet verzinnen, van bedrijfskleding, Coca Cola, Zwitsal, Singer, Tarvo, Philips, Heineken, Amstel, Bavaria, Chocolade, enz enz.

Heel leuk zijn ook de kleine emaille reklame bordjes die meestal binnen in de winkel werden opgehangen. Deze zijn ongeveer 10 bij 20 cm en werden meestal op de toonbank of op de deur bevestigd, vandaar dat ze ook wel deurpostjes genoemd worden.

Uiteraard ben ik altijd bereid om met iedereen in concact te komen die voor uitbreiding van mijn verzameling kan zorgen. Zie ook mijn website: www.jhonbrouwer.nl

Jhon Brouwer
Dadelstraat 39
5632 WN Eindhoven
telefoon: 040-2415738 of 06-27282653

Klik hier voor nog 4 afbeeldingen van borden.


© www.moetjekijken.nl