Mijn hobby is het verzamelen van Fotografica

Hoe is dit allemaal begonnen? Mijn vader hield van fotograferen en zijn eerste camera was een Agfa Billy Record uit de veertiger jaren. Door mijn toedoen is deze camera helaas kapot gegaan. Jaren later zag ik eenzelfde camera op een rommelmarkt en kocht deze voor destijds nog fl 115,- Omdat ik regelmatig rommelmarkten bezocht, kwam ik uiteraard ook regelmatig camera's tegen. En groeide er een interesse in deze materie, met als resultaat op dit ogenblik een verzameling camera's van meer dan 1000 stuks en zo'n 50 filmcamera's.

Ook heb ik een groot aantal boeken over Fotografica verzameld en gekocht. Boeken waar heel veel camera's in staan waar zelfs de verzamelaars-waarde bij vermeld wordt.
Het is mijn bedoeling alle camera's op video vast te leggen en een virtueel museum op internet te beginnen, maar dat is toekomst muziek.


Voorlopig staat alles in stevige bananen dozen op zolder opgeslagen en op mijn computer staan de documenten die vertellen wat in iedere doos zit. Tevens heb ik een overzicht per merk gemaakt, dat is handig bij aankoop van nieuwe exemplaren en aanverwante spulletjes.

Om een indruk te krijgen plus informatie en afbeeldingen over/van deze hobby, verwijs ik u graag naar mijn blog http://blog.seniorennet.be/fotografica
of facebook pagina www.facebook.com/jo.gottgens

Jo Göttgens

© www.moetjekijken.nl