Schilderen (realistisch)

Even voorstellen, ik ben Johan Schuurman, geboren in Akkrum in Midden Friesland. Als jongen opgegroeid tussen de natuur en het water. Ik heb bijna 40 jaar als onderwijzer in het basisonderwijs lesgegeven in Franeker en Joure.

Begin jaren negentig ben ik begonnen met tekenen en schilderen bij ' t Atelier in Gorredijk. Hier heb ik les gehad van onder andere Wil Vonk, Dini Boogaard, Marleen van Engelen en Bettie v.d. Kamp. Bij deze groep werkte ik vooral met aquarel.

Sinds 2008 heb ik veel vrije tijd. Ik wilde graag met olievef beginnen. Door toeval zag ik werk van Martin Sijbesma uit Kubaard. Hij maakt olieverf schilderijen in drie lagen, van mager - een stevige laag - en dan met glacis om de onderlagen naar boven te halen.
Sinds 2008 werken we in een gezellige groep aan onze eigen schilderijen.
In deze jaren heb ik al veel geleerd en dat maakt het plezier in het schilderen steeds groter. De tijd vliegt voorbij als je bezig bent. Favoriete onderwerpen zijn stillevens met voorwerpen rondom het huis of van de eigen volkstuin. Ook de vogels spreken mij erg aan. ik kan vooral mijn ei kwijt in de kleine formaten.

Van de laatste expositie in de bibliotheek in Joure in 2012, waar een 20 olieverf schilderijen hingen, heb ik heel veel reacties gekregen. Dit stimuleert om nog meer tijd aan het werk te besteden.

Met mijn eigen site hoop ik nog meer bekendheid te krijgen, zie www.skildernocht.nl

Johan Schuurman


© www.moetjekijken.nl