Schuifpuzzels

Joke Becker (1956)

Rond het jaar 2000, is bij mij de verzamelkoorts begonnen. Nog nooit iets verzameld en voor ik het wist, had ik ook last van het verzamelvirus, waar vele mensen mee behept zijn. Eigenlijk ben ik aangestoken door mijn man Gerard. We gingen en gaan regelmatig op pad naar rommelmarkten, op zoek naar nieuwe exemplaren voor zijn verzameling verstelbare moersleutels. Maar om in de ijzerbakken te wroeten, was niet echt mijn ding. Dus toen ik het eerste puzzeltje kreeg, had ik ook zo iets van, hee, dat is leuk.

Tot mijn grote verbazing zijn er erg veel verschillende soorten, vormen en maten in de schuifpuzzels en het is een leuke bezigheid om de puzzels op te lossen. Vooral als de schuifpuzzel bestaat uit letters, waar je in eerste instantie niks in ziet, soms duurt het even, voordat we er achter komen wat er uit komt. En dan de puzzels die uit een serie bestaan, dan duurt het vaak lang voor je die compleet hebt.

Met het verzamelen alleen ben je er niet, om ze te kunnen vinden is het handig om ze goed te ordenen, wat op zich al een leuke bezigheid is. De schuifpuzzels die ik krijg, worden voorzien van een stickertje met het nummer achterop, dan word er een foto van gemaakt, daarna in een database. Daar vermeld ik hoeveel blokjes de schuifpuzzels hebben, de kleur, grote, of er een afbeelding achterop staat etc., zodat ik snel en gemakkelijk kan zien of ik een dubbele heb of niet. Dan gaat het in het laatje waar het puzzeltje thuis hoort. Ik heb verschillende rubrieken, onder andere houten puzzels, auto merken, getallen, Escher, 3D puzzels, etc.
Kortom, het houd je leuk bezig en om extra te genieten van de puzzels heb ik een leuke puzzelwand, waar ik regelmatig wat schuifpuzzels wissel.

Soms kom ik op een rommelmarkt een puzzeltje tegen en denk, die heb ik al. Groot is dan de vreugde, als dat puzzeltje net een andere kleur heeft of een iets groter model. Op dit moment staat de puzzel teller bijna op 2300 stuks.
Er worden er genoeg aangeboden op internet, maar het liefst ruil ik ze of koop ze op rommelmarkten. Dan is de vreugde (voor mij) vele malen groter, je weet namelijk nooit wat het je die dag oplevert. Om samen de markten te bezoeken is super gezellig, ook als het niet altijd iets oplevert.

Met mijn 50ste verjaardag werd ik verblijd met een zelfgemaakte puzzel en inmiddels heb ik er ook een sieraden setje bij (ring, ketting en broche).  

Voorlopig kan ik nog wel even verder met het verzamelen want er komen telkens nieuwe exemplaren bij van bedrijven die reclame maken voor hun merk/ producten.

Zie ook mijn website: jokebecker.jimdo.com

Heel veel schuifpuzzel groeten van
Joke Becker
e-mail:


© www.moetjekijken.nl