Papierarchitectuur

Rond 1995 kwam ik in aanraking met papierarchitectuur en ben hierdoor zelf met snijden begonnen. Het is een fijne hobby waar ik veel plezier aan beleef en die mij tevens veel ontspanning geeft.

Het ontwerpen van patronen doe ik niet, daar heb ik het geduld niet voor. Ik heb echter circa 1.400 patronen waarvan ik bij toeval een groot deel in één keer heb kunnen kopen. Dat was een buitenkansje, maar ook door ruilen krijg ik weer nieuwe patronen erbij. Inmiddels heb ik een flinke verzameling kaarten waarmee ik zelfs geëxposeerd heb. Ik ben dan ook trots op mijn resultaten en behandel ze als juwelen.

Sommige kaarten snijden is behoorlijk arbeidsintensief, daar gaan de nodige uren inzitten. Merendeel gebruik ik 220 grams mat papier/karton, soms met een mooi design of een aantrekkelijke structuur passend bij het onderwerp.
Maar de hoofdzaak is en blijft dat het materiaal goed verwerkbaar is in zowel snijden als vouwen. Het bijzondere van papierarchitectuur is dat elk object uit slechts één vel wordt gesneden en er toch een 2- of 3-dimensionaal beeld ontstaat. Ik voel mij dan ook echt een kunstenaar om uit één vel papier een compleet bouwwerk te creëren.
Alle werken of kaarten zijn te bekijken op Facebook onder de naam Joke Bood.    
U kunt mij ook schrijven op

Joke Bood

© www.moetjekijken.nl