Papier maché (online workshop)

Papier Mache hond mozaiek Papier Mache: hond Papier Mache mensen

Mijn naam is Joke Heesters

Graag wil ik je kennis laten maken met mijn grote passie beeldende kunst.
Het werken met papier maché en andere materialen vind ik heerlijk om te doen, een hobby waar ik bovendien al mijn creativiteit in kwijt kan.
In het jaar 2004 was mijn belangstelling gewekt toen ik een tijdschrift in handen kreeg: 'Een tuinbeeld maken met textielverharder'.
In het begin was het wennen om met de lijmachtige substantie te werken maar ik had al gauw de slag te pakken. Het tuinbeeld staat nog steeds bij mij in de tuin, ik had toen niet kunnen bedenken dat dit zo’n groot vervolg zou hebben.
Ik was altijd al creatief bezig geweest in mijn leven maar dit was totaal iets anders. In alles wat ik doe of deed ben ik volledig autodidact en ik wil eigenwijs als ik ben, altijd graag zelf dingen uitproberen. Ik wil meteen van start kunnen gaan en niet eerst uit boeken moeten leren of op cursus te moeten gaan.
Meestal werk ik op gevoel, en ontstaat een beeld gaandeweg. Ik weet van tevoren vaak niet hoe ik eindig met een werk, ook de kleuren ontstaan vanzelf. Hoewel ik een 'doe-het-zelver' ben, ontdekte ik al gauw dat er via de computer veel video’s te zien waren met uitleg.
Het is eigenlijk een enorme bibliotheek met tekst en beelden. Daar heb ik de meeste kennis opgedaan, daarnaast schroomde ik ook niet om kunstenaars vragen te stellen.
In de jaren die volgden kreeg ik geregeld de vraag of ik ook in opdracht wilde werken, en zo geschiedde ik durfde dat aan. Op verschillende plaatsen in Nederland en België staan werken van mijn hand en daar ben ik erg trots op.
Intussen had ik 2 websites, de ene met in hoofdzaak kleurrijke papier maché beelden en de andere website met textielverharder en klei. Ik had ze gescheiden van elkaar omdat ik vond dat ze ook verschillend zijn.
Tijdens mijn surftocht op internet zag ik ook werken met mozaïek voorbijkomen, en dat leek me ook ontzettend leuk om te doen. Ik was meteen weer verkocht. Zoals je ziet in mijn fotoalbum ging ik ook beelden maken geheel of deels bewerkt met mozaïek.
Geregeld werd me gevraagd of ik workshops wilde geven, maar wegens ziekte van mijn man is dat er nooit van gekomen.
Zodoende kwam ik op het idee om een online workshop voor beginners in elkaar te zetten van beide websites. Dat was een goed idee, daarvan zijn er inmiddels verschillende de deur uitgegaan. Intussen heb ik alle materialen in huis om nog eens met fimo te beginnen, zo komt er elke keer weer wat bij en blijf ik groeien en enthousiast bezig. Dat is toch het mooiste wat er is!
Op mijn website Jokes Papiermache kun je mijn werk bekijken.

Papier Mache kat Papier Mache kat Papier Mache beeld

Lijkt het je leuk om zelf ook eens aan de slag te gaan met
papier maché?

Dan is hier de mogelijkheid om ermee te gaan beginnen. In een uitgebreide beschrijving met tekst en foto’s leer je hoe je zelf een beeld maakt met papier maché klei. Ook leer je hoe je zelf klei moet maken. Verder veel verwijzingen naar video's waar je wat van kunt leren of inspiratie op kunt doen. Deze workshop is voor beginners en online te verkrijgen tegen een kleine vergoeding van € 12,50

Wat is een online workshop?

Een online workshop bestaat uit PDF bestanden waar je stap voor stap kennis maakt met het onderwerp. Handzaam op je computer, laptop of tablet maar je kunt de online workshop ook afdrukken. Je kunt hem geheel in je eigen tempo, op een zelfgekozen tijdstip uitvoeren. Je krijgt de workshop via je e-mailadres toegestuurd. Deze is opgezet met tekst en foto's. Je krijgt veel informatie van me waar je mee vooruit kunt. Wanneer je interesse hebt mail me dan en ik stuur je mijn gegevens.

Mijn e-mailadres:
Papier Mache kikker Papier Mache kat Papier Mache beeld


© www.moetjekijken.nl