Suikerzakjes

Mijn naam is Joke , ik woon in Hilversum, ik ben getrouwd , mijn man en ik hebben 2 dochters, 2 schoonzoons en twee prachtige kleinkinderen: kleinzoon Thom en kleindochter Sophie

In 1997 werd er bij mij artrose geconstateerd , door de beperking die dat bij mij met zich meebracht ben ik gaan verzamelen. Dit ter vulling van de, vooral in het koude en natte seizoen, lange dagen waarin ik niet veel anders kon/kan doen dan lekker bezig zijn met de verzameling.

Mijn man had nog luciferdoosjes/merken op zolder liggen en die waren de eerste aanzet voor het verzamelen. Ik heb veel tijd, energie en uiteraard veel plezier in deze verzameling gestoken maar toen er een verbod op de tabak reclame kwam liep het aanbod van luciferdoosjes/merkjes sterk terug.
De invoering van het rookverbod was echt een "killer" voor het verzamelen van luciferdoosjes, de enige manier om nog aan wat merkjes te komen was kopen en dat was/is niet mijn manier van verzamelen.
In 2008 ben ik daarom gestopt met mijn lucifermerkenverzameling en heb ik alles weg gedaan naar andere lucifermerken-verzamelaars.

Ik ben overgestapt naar het verzamelen van Nederlandse (klep)suikerzakjes.
Een paar jaar geleden kwamen de zakjes weer in een hoek terecht maar ik heb nu de smaak helemaal te pakken, mede door een ernstige val in september 2014 waardoor ik het rustig aan moest doen.
Ik besteed nu nog steeds een paar uur per dag aan de suikerzakjes.

De suikerzakjes worden alfabetisch gesorteerd en in een stofhoes gedaan en vervolgens in een ordner gestopt.
Ik heb de Stationsrestauratie-catalogus van Nederlandse suikerzakjes van het internet gedownload en die vervolgens uitgeprint wat een prachtig "document " in 2 ordners opleverde waar ik, en ook mijn man, graag in blader.
Momenteel ben ik heel druk bezig met het scannen van alle Nederlandse klepsuikerzakjes die ik in mijn verzameling heb. (Nog niet de dubbelen.)

Eerst worden de A4-tjes waar de zakjes op zitten gescand en daarna worden die vellen weer "gesplitst" en dan worden de zakjes ieder apart onder naam en plaatsnaam opgeslagen in Excel.
Op die manier is heel snel te zien welke ik al heb, ook de verzamelaars met wie ik hoop te gaan ruilen kunnen dan snel zien wat ik wel/niet nodig heb.
Dit overzicht heb ik online op Dropbox gezet , daar staat van ieder zakje de naam en plaats vermeld met een foto van het desbetreffende zakje erbij.

Vooral onderstaande suikerzakjes hebben mijn voorkeur, alle andere zakjes worden uiteraard ook verzameld, al zou ik daarvan eventueel wel een zakje kunnen missen om mee te ruilen tegen een zakje uit mijn voorkeursgroep.

  • Hilversum en omliggende plaatsen
  • Stationsrestauraties
  • Chinese restaurants
  • Sierranden
  • Onderwijs
  • Philips
  • Politie/brandweer
  • PTT
  • Zeeuwse plaatsen

Ik ben nog altijd op zoek naar Nederlandse suikerzakjes om mijn verzameling uit te breiden. Heb je nog iets liggen waar je niets (meer) mee doet en vind je het zonde om weg te gooien; mij maak je er enorm blij mee.

Ook medeverzamelaars van dit soort zakjes zijn van harte welkom, ik heb al mijn duizenden dubbele zakjes op plaatsnaam (niet op bedrijfsnaam) liggen, dus als je een specifieke plaats zoekt dan wil ik wel kijken of ik iets voor je heb en dan kunnen we elkaar wellicht helpen om de verzameling uit te breiden. Het meeste ruilen zal per post moeten gebeuren omdat ik niet zo goed "uit de voeten" kan.

Ik ben bereikbaar via e-mail en mijn website www.thomsgrandmom.com

Kopen is niet mijn idee van verzamelen, vergoeding van onkosten uiteraard wel.

Wie weet "tot ziens"

Joke


© www.moetjekijken.nl