Mijn hobby is glasgraveren

 
Het glasgraveren in glas en spiegels is begonnen in 2000 met een kleine geboorte-tegel. Deze hobby is inmiddels zo uit de hand gelopen dat een schuur achter in de tuin vol staat met een hele verzameling graveringen.

 
Zoals het vrijwel met iedere hobby gaat, breid je meer en meer uit in zowel materialen alsook gereedschappen. Zo koop je tientallen stiften van verschillende soorten en niet te vergeten het glas van 6 tot 12 mm dik. Ik startte met één graveermachine en ben zelfs op dit moment in het bezit van drie verschillende.

Het is met graveren namelijk heel belangrijk dat je met een zo laag mogelijk toerental kan werken. De schulpranden breng ik tegenwoordig ook zelf aan, wat soms gepaard gaat met verwondingen aan mijn handen. Maar je moet wat over hebben voor je hobby.
 
Het fijne aan deze hobby is dat ik door het uitvoeren van diverse graveer-opdrachten, ook naar voorbeeld, een groot gedeelte van mijn hobby kan bekostigen.

Mensen vragen de meest uiteenlopende dingen, er is weinig wat nièt kan, van geboorte tot overlijden en alles wat er tussen zit.

Jos uit Medemblik


Meer van mijn werk is te vinden op: members.quicknet.nl/jm.bos
e-mail:


zie ook    "op bezoek bij"


© www.moetjekijken.nl