De gluurpoppen van Klaske Dijkslag

Gluurpoppen zijn grote peuterpoppen die in ons land meestal buiten staan voor het raam of tegen een bloembak. Het is een trend overgewaaid uit Australie hoewel ze daar doorgaans niet buiten maar binnen in een hoek staan. Ik vond ze altijd al heel leuk maar kon ze nergens vinden, toen ben ik ze zelf gaan maken en zo is mijn hobby begonnen.
 
Nou dat heb ik geweten, er was zoveel animo voor dat ik ze nu zelfs ook verkoop. Behalve kant-en-klare poppen zijn er ook zelf-maak pakketten. Uit verschillende hoeken van Nederland komen de vragen per e-mail, evenals bij het maken van de poppen, beleef ik veel plezier aan deze contacten. Vooral in het zuiden van het land is er veel vraag naar, maar er staan ook al de nodige exemplaren van mij in Duitsland. Geen wonder, want de poppen zijn zó schattig dat je ze zo zou willen meenemen als je ze ziet.

Hoe worden deze poppen gemaakt ?

De basis is een houten frame, de armen en benen worden omwikkeld met fiberfill. Het lijfje wordt opgevuld met zogenaamde poppenvulling en daar omheen ook weer fiberfill.
Daarna moeten de poppen nog worden aangekleed, daar kun je de kleertjes van je kinderen of kleinkinderen voor gebruiken, mits je die nog hebt.

Ook is het erg leuk om bijvoorbeeld op rommelmarkten kleertjes, petjes, schoenen, mutsjes, tasjes, rugzakjes of andere accessoires te zoeken.

Een aanstekelijke hobby en heeft u hier misschien nog vragen over ?

mijn e-mailadres is

zie ook    "op bezoek bij"


© www.moetjekijken.nl