Krabben

Klik op de afbeeldingen voor vergroting van de foto of extra foto's


Ik ben Krabben Verzamelaar Ko Visser
ook wel genoemd: Krabbenman, meneer Krab, Krabbengek maar het meeste Ko Krab.

Ik verzamel zo'n 45 jaar Krabben, net als bij veel verzamelaars is het begonnen met een geintje, door tegen iemand te zeggen zo één wil ik ook wel hebben. (Een op-gezette Krab die bij hem aan de muur hing.)
Tot mijn verrassing stond de persoon drie weken  later voor de deur met zo'n Krab.

Je vindt de Krab werkelijk overal en op alles en komt het bij van alles tegen. Alleen let(te) er daar bijna niemand op omdat het niet verzameld werd.

Het begint bij mij met wegwerpluiers met een Krabbetje erop via trouwkaarten tot en met overlijdenskaarten met een Krab erop.

Denk maar aan de Krab op een blikje Krab. Je koopt het eet het op maar denkt niet aan of ziet de Krab op het etiket niet. Ook andere levensmiddelen etiketten en ook bedrukte blikjes, doosjes, tubes, snacks etc. etc. of Krabsalade.

Kaarten van geboortekaartje via trouwkaart tot rouwkaart. En alle andere kaarten zoals vakantiekaart, verjaardagskaart, kerstkaart, humorkaart, boomerangkaart, cadeaukaart, minacard, reclamekaart, kinderkaart etc. etc. Maar ook speelkaart, telefoonkaart, buskaart, treinkaart, menukaart, prijskaart, consumptiebon en visitekaartje.

Kruidenblik Biscuit porselein Doucheputdeksel

Erg mooi vind ik de figuren van diverse materialen in diverse vormen en grootte.
 
Gebruiksvoorwerpen zijn naast de figuren, heel interessant, zoals bijvoorbeeld peper en zout stellen, bestek, borden en kommen, groentestekers, messenleggers, flesopeners, schaaltjes, kookwekkers, kledinghaken, vazen, wasknijpers en een doucheputdeksel.

Stripboekjes met een krab op de voorzijde en stripboek met er in (in het verhaal) hoe klein dan ook (hele boekjes, dus niet uitgescheurd).

Met de Vastenavend (carnaval) in het Krabbegat (Bergen op Zoom) vind ik meestal wel een nieuwe Krab voor mijn verzameling.
Bijouterie en kinderbijouterie; armband, broche, bedel, chunk (drukknop), dasspeld, haarspeld, hangertje, horloge, ketting, ring, kraal, manchetknoop, oorbel, pin, piercing, speld etc.

Wat is het moeilijkste om aan te komen? Dat zijn de gratis dingentjes !!
Mocht u iets tegenkomen bijvoorbeeld tijdens uw vakantie of waar en wanneer dan ook, met een Krab, neem het a.u.b. voor mij mee. Bijvoorbeeld, een suikerzakje, menukaart, servet, druppelvanger, melkcupdeksel, (reclame) aansteker, luciferetiket of boekje. Dit zijn juist die kleine dingen waar ik niet aan kan komen en die voor anderen (u) niets kosten.

Mijn Krabben en spullen met Krab komen overal vandaan, meegebracht door vrienden en bekenden. Zelf vind ik het meeste op rommelmarkten, verzamelbeurzen en braderieën en tijdens mijn vakantie staan mijn ogen op Krab gericht.

Gezocht spullen
KNIL periode 1945 – 1950.
Expositie in 2015 op de
Verzamelaars-Jaarbeurs in Utrecht


Wie kan mij of weet wie mij kan helpen aan spullen van de KNIL periode 1945 – 1950.
zie op mijn site ‘Militaria’.  www.KoKrab.nl    >   M   >   militaria
Ik exposeer ook regelmatig met een deel van mijn
Krabbenverzameling in het land, zie Agenda.

Organiseert u een hobby- vrijetijd of andere (binnen) beurs of evenement, (of weet u iemand die het organiseert) ik exposeer met mijn Krabbenverzameling ook graag een keer bij u.

Weet u iemand (of bedrijf) die iets met een Krab heeft meldt het mij a.u.b. dan kan ik er achteraan om te proberen om het te pakken te krijgen en mijn verzameling verder uit te breiden.
Stuur het berichtje naar: 
Een filmpje is te zien op Youtube.
Een deel van de verzameling is te zien op mijn website:  www.KoKrab.nl

Klik hier voor nog meer afbeeldingen met krabben, zoals een vlieger, Swarovski items, bierblik en veel meer.


Met vriendelijke verzamelgroet,
Krabben Verzamelaar Ko Visser


Ko is geïnterviewd in het radioprogramma "Gezond en wel":
Interview beluisteren

© www.moetjekijken.nl