De theezakjesverzameling van Kunie Broekhuizen

In 1991 ben ik begonnen met het maken van een Pergamanokaart. Destijds lag ik in het ziekenhuis en kreeg een Pergamanokaart die ik z mooi vond dat ik besloot dat ook te gaan proberen. Ik kwam uit het ziekenhuis en moest het nog rustig aan doen na mijn heupoperaties. Dus aan de slag met kaarten maken. Ik heb dat altijd met heel veel plezier gedaan en kon mij altijd verwonderen dat er van een simpel stukje pergamanopapier zo'n kunststukje kon worden gemaakt.

Ik heb destijds hl veel kaarten gemaakt om weg te sturen maar ook voor mezelf om te bewaren. Ik ben nu nog blij dat ik ze niet allemaal heb verstuurd, want op den duur werd de hobby Pergamano toch te belastend voor mijn handen en ben ik er noodgedwongen mee gestopt, erg jammer dat dit niet meer ging.

Toen ben ik begonnen met het maken van kaarten met theezakjes. Ook dat heb ik altijd met plezier gedaan. Intussen hadden we hier aan huis een hobbyclubje en met z'n allen hebben we heel wat zakjes weggevouwen. Het idee om theezakjes te gaan verzamelen is ontstaan in 1999 omdat ik veel theezakjes kreeg welke ik niet kon gebruiken om mee te vouwen.

Voor Nieuwtjes en andere informatie op dit gebied kijk ik regelmatig op internet en hoor hier en daar ook veel van "theezakjeskennissen". Voor het vouwen van theezakjes zijn er natuurlijk vele hobbyboekjes en voor de verzameling is er "de Thee-Leut" waar ik lid van ben. Ook bezocht ik vaak de KREA-DOEbeurs. Altijd heel gezellig en je deed er weer eens nieuwe ideen op.

Voor het uitbreiden van de verzameling ben ik eens een enkele keer naar een ruilbeurs geweest, maar vanwege mijn reuma is dat toch iets te vermoeiend. Eerst al de voorbereidingen thuis en daarna weer orde op zaken stellen in de ruilbakken. Ruilen doe ik haast altijd via mailen en ruillijsten per computer. Men vindt mij vaak via mijn eigen website en ik vind het heel leuk om met al die verschillende mensen te mailen en te ruilen. Het worden op den duur een soort "mailkennissen" van je zowel in binnen- als buitenland.

Al met al besteed ik wel veel tijd aan mijn hobby want ik ben er toch wel dagelijks mee bezig. Maar het is een leuk tijdverdrijf voor mij, vooral in de winter. Daarnaast maak ik ook nog kaarten (vooral met Kerst). Ik ben meer met de theezakjesverzameling bezig dan met het kaarten maken van theezakjes. Dat doe ik eigenlijk alleen nog wel eens om een kerstkaart te maken. Tegenwoordig is het maken van 3-D kaarten ook een hobby van mij. In de zomer staat alles wat de hobby betreft een beetje op een laag pitje, dan heb ik een andere hobby en dat is er op uit gaan met mijn scootmobiel als het mooi weer is.

Toch is mijn grootste hobby theezakjesverzamelen, dus heeft iemand nog theezakjes (als het kan inclusief labeltjes), laat het me dan weten via een mailtje en ik stuur je mijn huisadres.


© www.moetjekijken.nl