Auto documentatie

Ik ben al 50 jaar bezig met het verzamelen van autofolders en andere autodocumentatie. Deze hobby ben ik begonnen na een bezoek aan het toenmalige Automuseum in Driebergen waar de directeur enveloppen verkocht met daarin autofolders van bijzondere modellen. Dat bracht mij op het idee die folders ook zelf te gaan verzamelen. Sindsdien heb ik jaarlijks vele autodealers en ook autotentoonstellingen in binnen- en buitenland bezocht, evenals vele ruilbeurzen waar automateriaal wordt aangeboden.

Inmiddels is mijn collectie gegroeid tot ruim 70.000 stuks en daarnaast heb ik ook een grote hoeveelheid originele autoreclame ansichtkaarten verzameld.

Ik heb een eigen website en een webwinkel voor mijn dubbelen en ik heb ook een overzicht van inmiddels al ruim 100 verschillende verzamelaars uit 25 landen die zich op mijn site presenteren en ruilcontacten zoeken. Verder bezit ik een grote collectie TVR en Porsche materiaal en ik heb 18 jaar een gele TVR 280i S2 cabriolet uit 1986 in eigendom gehad als auto om in de weekends mee te toeren.

In 2007 heb ik een eerste boek gepresenteerd over 80 Jaar DAF Historie met daarin alle DAF personen- en vrachtauto’s en daarin staan ruim 220 verschillende prentbriefkaarten afgebeeld met originele afbeeldingen in kleur. In 2010 kwam mijn 2e boek uit en dat ging over 60 Jaar Porsche Historie en ook dat was volledig geïllustreerd met vooral door de fabriek uitgegeven reclamekaarten.

Recent heb ik een aantal boeken in eigen beheer uitgebracht en die zijn op hetzelfde thema gericht, de historie beschrijven van een specifiek automerk of autoconcern met daarin een overzicht van zoveel mogelijk originele reclame ansichtkaarten.

Er zijn nu 2 boeken in een grotere oplage beschikbaar voor een prijs van € 15,95 per stuk.

Cadillac: auto postcards 1964 – 2021:
152 pagina’s vol met kleurenkaarten van de modellen van deze Amerikaanse fabrikant van luxe limousines en ook (steeds meer) SUV’s.
BMC & Leyland Car(d)s uit de periode 1948 – 1990: 132 pagina’s vol met reclamekaarten van de merken die tot dit concern hebben behoord: Austin, Austin-Healey, Daimler, Jaguar, Land Rover, MG, Morris, Riley, Rover, Standard, Triumph en Wolseley.

Ik besteed elke dag wel 2 tot 3 uur aan mijn hobby en ben ook veel op internet en Facebook actief om nog meer autodocumentatiemateriaal te zoeken en te vinden.
Kijkt u maar eens op mijn website als u meer informatie wilt: carsonpaper.weebly.com of in mijn webshop: www.carsonpaper.nl en u kunt altijd een e-mail sturen als u contact wilt leggen:
Leon Zijlmans

 


© www.moetjekijken.nl