Tweety

Klik op de afbeeldingen voor vergroting van de foto of extra foto's

Hier begon het mee Tweety in de keuken Spiegel

In 1995 is Lidia Kunst begonnen met het sparen van Tweety. Eigenlijk zomaar, ze zag een 30 centimeter hoog beeldje van Tweety staan en vond het leuk dit beeldje te kopen. Deze verzameling was begonnen.

Borduurwerk Schilderij Beker
Over Tweety
Tweety is een kleine gele kanarie met een naar verhouding groot hoofd die 21 november 1942 debuteerde in een stripverhaal. Zijn grootste tegenstander is de kat Sylvester
Tweety is een personage van wie Mel Blanc de stem deed, Tweety heeft een spraakgebrek. Zijn kenmerk is dat hij de letters 's', 'k', en 'g' verandert naar 't' of 'd'. Zo zegt hij bijvoorbeeld "puddy tat" in plaats van "pussy cat".
Tweety is meestal een rustig en vriendelijk vogeltje, maar als hij bedreigd wordt door een kat of andere tegenstander kan hij erg gemeen worden en op elke mogelijke manier van zich afslaan. Vooral de originele versie van Tweety was een stuk agressiever dan de latere versie.
Kussen op de bank Diverse items

Voor de Tweety items geldt: hoe aparter, hoe leuker. Op de rechter afbeelding hierboven staat een notitieboekje aan een sleutelhanger, telefoonkaart, telefoonklepje, kaartspel, telefoon in houder, beker met pennen en een prullenbak.

Tweety items worden niet meer gemaakt. Lidia koopt ze vaak op rommelmarkten, vlooienmarkten en tweedehandswinkels. Verzenden per post is niet handig, omdat beeldjes erg breekbaar zijn.

Sylvester en Tweety Houten puzzel

Heeft u iets van Tweety voor Lidia, een mooi item, liefst in nieuwstaat (geen tweedehands pluchen knuffeltweety). Neem dan contact op met Lidia, per e-mail:Interview: Madelèn Essens


© www.moetjekijken.nl