Speldenblikjes

Klik op de afbeeldingen voor vergroting van de foto of extra foto's

Even voorstellen: ik ben Loes Gielkens, geboren in 1955 en sinds drie jaar met pensioen. Ik heb ruim 45 jaar in de verzorging gewerkt en woon in het zuiden van het land.
Naast speldenblikjes verzamelen is mijn andere hobby borduren in kruissteek. In 1988 ben ik begonnen met borduren van merklappen en later quakers. Quakers zijn merklappen met cirkels en vierkantjes. Ik ben ze zelfs gaan ontwerpen, altijd in de kleur blauw. Een voorbeeld van een quaker is de afbeelding rechts.

Door mijn hobby kwam ik op een beurs bij een stand met oude fournituren, ik kocht daar een speldenblikje van Amazona. Daar stond een paardje met ruiter op. Mijn dochter had een paard en is helemaal gek van paardrijden. Wat me daarna getriggerd heeft, weet ik niet. Als je er eentje koopt is het hek van de dam en ga je kijken of je nog meer speldenblikjes vindt. Meestal keek ik op Marktplaats, maar daar is de keuze beperkt. Naar markten gaan vind ik tijdrovend en te druk.
Hier begon het mee Mijn mooiste blikjes, merk Pfau met de afbeelding van een pauw en merk Merkur met de afbeelding van god Mercurius
Via Marktplaats werd ik benaderd door een man uit Duitsland (hij heeft een nog grotere verzameling dan ik heb) en hij heeft mij erg geholpen om mijn verzameling uit te breiden. Hij heeft mij ook bekend gemaakt met eBay. Nu zoek ik in verschillende landen, maar het wordt steeds moeilijker om nog een speldenblikje te vinden, omdat ik er al 500 heb.

Wie weet heeft u speldenblikjes voor mij ……
Kijk ook eens op mijn Facebookpagina www.facebook.com/loes.gielkensheymans of
Instagrampagina www.instagram.com/gielkensheymans voor nog veel meer afbeeldingen.

Mijn mail adres is

Hartelijke Groet, Loes Gielkens


© www.moetjekijken.nl