Puddingvormen (700)

LoesGraag wil ik mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Loes van der Veldt, woonachtig in Amstelveen En spaar nu ca. 25 jaar puddingvormen. Het is begonnen met een visvorm uit het ouderlijk huis. Ik deed daar niets mee, de vorm stond in de keukenkast en dat was het. Totdat ik op een rommelmarkt een puddingvorm zag liggen en die in een opwelling kocht.

Leuk om bij die andere neer te zetten en zo was mijn hobby geboren, want op iedere rommelmarkt in de regio ging ik voortaan op zoek naar andere puddingvormen. In mijn omgeving werd ook driftig gezocht, dus elk jaar met mijn verjaardag kwam er wel weer wat bij.

Zo ontmoette ik op de Jaarbeurs nog een paar medeverzamelaars met leuke verhalen, die mij allerlei tips gaven. Er waren zelfs plannen om een kring van verzamelaars te beginnen. Dat is ook gebeurd met hele enthousiast mede-verzamelaars, waar wij eens in het jaar een ontmoetingsdag mee organiseren. Soms bij een verzamelaar thuis en een andere keer in een museum. Wij nemen dan altijd een vorm mee, waar een leuk verhaal achter zit of een superkoopje. Iets wat nu bijna niet meer lukt, omdat er niet veel meer te vinden zijn op markten en beurzen.

Het leukste van de dag is, dat wij altijd samen lunchen en als afsluiting wat denken je.....? Natuurlijk pudding toe, door ons gemaakt in vele smaken, in mooie vormen en heel spannend hoe komt deze uit de vorm, succes verzekerd! Ik moet altijd advokaat-bitterkoekjes pudding maken, deze is altijd als eerste op!

Ik heb er nu 700 stuks van glas en aardewerk, bijzonder veel vissen, andere dieren en fruitmotieven. Favoriet zijn de heel kleine vormpjes en pasteltinten met een onderbord erbij.

Wij organiseren ook 1 keer per jaar een ruildag, ruilen gaat dan voor kopen. Meestal kom je dan met nieuwe vormen thuis. Ik ben nog maar bescheiden met mijn verzameling, er is iemand met een verzameling van boven de 2.000! Dat zou bij mij wel wat problemen geven, want waar laat ik deze allemaal. Ik heb er nu een kamer voor en in de huiskamer een kastje met kleine exemplaren. Ook verschijnt er 2 keer per jaar een blad met informatie over merken, recepten, beurzen enz. Is er iets bijzonders gevonden, onbekend merk e.d. hier wordt ook aandacht aan besteed. Alles kan je er in kwijt. Het juiste aantal leden weet ik niet, maar wij hebben een harde kern die altijd komt als er bijeenkomsten zijn. Nu na al die jaren voelt het bijna als een grote familie.

Wil je wellicht meer inlichtingen, mijn e-mailadres is
Loes is geïnterviewd in het radioprogramma "Gezond en wel":
Interview beluisteren

© www.moetjekijken.nl