Nederlandstalige 78-toerenplaten

 
Even voorstellen: ik ben Louis Steeman en mijn bijnaam is Lodewijk.
En van mijn hobby's is het verzamelen van Nederlandstalige 78-toerenplaten en alles wat daarmee te maken heeft. Ik heb platen van Lou Bandy, The Chico's, Johnny en Rijk, De Selvera's, De Aetergeuzen, De Straatzangers, Tante Leen, Truus Koopmans, De Annebella's, Dorus, Guus Jansen, Max van Praag, Willie Alberti, Helma en Selma, Piet Muyselaar, Johnny Jordaan, Bob Scholte, Tom Manders, Zwarte Riek en haar 24 modinettes, Jan Koster, Johnny Holshuysen en Olga Lowina, Harry Bourdon, Eddy Christiani, De Limburgse Zusjes, Frits Rademacher, De Boertjes van Buuten, De Bietenbouwers, Willy Derby, etc.etc.

 
De hobby is begonnen met een oude opwindgrammofoon die ik op de kop getikt had. Toen ik er de eerste keer een plaat op draaide vroeg mijn jongste zoon (toen 19) in welk stopcontact de stekker zat, hij zag namelijk geen snoer! Ik zei dat het zonder stroom werkte en toen vroeg hij waar de batterijen dan zaten! Hij vond het wonderlijk dat zonder versterkers zoveel geluid gemaakt kon worden.
Vanaf die tijd zoek ik op rommelmarkten en dergelijke naar 78-toerenplaten en andere dingen die ermee te maken hebben. Dat kunnen miniaturen, naaldendoosjes en Nippers etc. zijn.

 
Als u platen of iets dergelijks kwijt wilt, kunt u mij er gelukkig mee maken, mijn e-mailadres is  

Ook de geschiedenis van de grammofoon vind ik zeer interessant,
zie: Korte geschiedenis van de 78-toerenplaat
dit voor iedereen die hierin eveneens geïnteresseerd is.

© www.moetjekijken.nl