Tekenen met de computer

In 1988 ben ik begonnen met tekenen op de computer. Ik heb geen cursussen gevolgd maar ben een autodidact. Jaren deed ik dit door gebruik van de cursortoetsen, pas later ben ik de muis gaan gebruiken. Zodra bekend werd dat het tekentableau in de handel kwam heb ik er direct een gekocht, dat was een hele omschakeling.

Allerlei programma's gebruik ik nu door elkaar. Voorheen tekende en schilderde ik ook nog gewoon met de hand, naast het tekenen op de computer. Ik deed dit op diverse ondergronden en met allerlei materialen. Na een verhuizing heb ik echter al mijn teken- en schilderspullen weggedaan en sindsdien ben ik overgeleverd aan de computer.

De periode dat ik iedere dag een tekening maakte is voorbij. Tegenwoordig, als het meezit een per week en soms zelfs minder, dit heeft ook te maken met inspiratie. Ik richt mij nu voornamelijk op wenskaarten, dit gaat als volgt in zijn werk: de tekeningen zoals bijvoorbeeld hierbij afgebeeld laat ik bij de fotograaf afdrukken, waarna ik deze met dubbelzijdige tape op een dubbele kaart plak. Soms plaats ik dan een tekst op de binnenzijde van de kaart maar er kan ook een tekst in de tekening worden opgenomen.

In de loop der jaren heb ik voor aardig wat mensen plus een paar bedrijven logo's ontworpen tevens ook allerlei kaarten voor speciale gelegenheden. Vanzelfsprekend ook visitekaartjes.

Tekenen met de computer is en blijft voor mij een fascinerende hobby.

Loura de Weger        


© www.moetjekijken.nl