Giraffen

Klik op de afbeeldingen voor vergroting van de foto of extra foto's

Giraffen spaar ik sinds 1995 met mate. Deze vriendelijke langnekken vind ik te groot om in grote aantallen te gaan sparen.

Het begon in een winkel in Rotterdam. Daar zag ik een lange dunne giraf van 2 meter hoog. Niet direct gekocht maar een dag later alsnog gaan ophalen.
De tweede giraf zat in een etalage zo opvallend te lonken, dat ik spijt zou krijgen als ik deze giraf niet zou kopen. Thuis was er al een prachtige plek voor deze giraf, precies op een plank tussen 2 kasten in.
Op de 3e foto staan 2 reeksen giraffen die uitfiguurzaagd zijn.

Regelmatig kwamen er een paar giraffen bij als vakantiesouvenir. Onder andere uit Barcelona de "DaGiraf" gebaseerd op de schilderkunst van Salvador Dali, voor en achterkant zijn verschillend.
Een ander souvenir kreeg ik van mijn broer, een girafje van 7 cm uit Peru.

Het blijft natuurlijk niet alleen bij beeldjes. Bijvoorbeeld ansichtkaarten met een giraf belanden weleens in de brievenbus. Ook zijn er de nodige postzegels met een giraf en gebruiksvoorwerpen, zoals een kalender, beker en een theepot. Van de SuperDierenkaartjes van een bekende supermarkt heb ik uiteraard de giraf.

Veel beeldjes komen er niet bij, alleen als ik een zeer bijzonder exemplaar zie, wordt deze aan de collectie toegevoegd.

Voor nog meer giraffen klik hier

Madelen Essens


© www.moetjekijken.nl