Aquarelleren

Van jongs af aan teken ik graag. Sinds 1997 ben ik echter gaan aquarelleren en later heb ik ook even met houtskool en pastel gewerkt. Ik heb 3 seizoenen een cursus aquarelleren op de Ambachtse Volksuniversiteit gevolgd. Je leert het echter het meest door het doen! Ik leg me momenteel alleen toe op aquarelleren, omdat ik dit zelf een van de mooiste technieken vind. Ik ben, zoals ik het zelf noem, een huis- tuin- en keukenschilder. Ik aquarelleer de meest uiteenlopende onderwerpen en geef een voorkeur aan een realistische weergave.

Ik heb inmiddels in Sliedrecht, Barendrecht (2), Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk (verpleeghuis Salem) geëxposeerd. Ook heb ik voor bedrijven en particulieren opdrachten gemaakt. Mijn lijst- en passé-partouts laat ik verzorgen door Dirk van Beest van Atelier Ceramique te Barendrecht. In 2005 was ik een van de prijswinnaars van de amateur-kunstwedstrijd die uitgeschreven werd door het Reformatorisch Dagblad. Uit niet minder dan 205 inzendingen heb ik de derde prijs ontvangen. Op mijn website kunt u alles lezen over mijn aquarel "water op water".

Ook de gebruikte materialen en de papiersoort. Ik werk altijd op zwaar papier van minimaal 250 gr/m². Het liefst zwaarder! De kritiek die ik wel eens op mijn werk zelf heb en uiteraard bij het bestijgen van de ladder der kunst ongetwijfeld zal krijgen is dat het niet 'vernieuwend' zou zijn. Ik heb bij het aquarelleren eerlijk gezegd niet zo'n last van het idee met mijn werk de kunst te moeten vernieuwen.

Er is steeds een opvallende drang tot vernieuwing. Kijk naar de vele 'ismen' die dit heeft opgeleverd. Ik vind zaken als compositie, kleurgebruik en atmosfeer veel belangrijker. Daarom heb ik zoiets om toch vernieuwend te zijn om voor de verandering eens niet vernieuwend te zijn. De drang tot Vaak wordt gesteld dat als het Kunst met een grote K is, het pas écht is. Mijn mening is dat een genoten Kunstzinnige opleiding niet voldoende is om daadwerkelijk Kunst te maken. Een Kunstenaar ben je of helemaal niet.

De discussie of iets echt kunst is of niet vind ik niet relevant. Veel belangrijker is dat je plezier hebt aan het zelf bedenken, ontwerpen en maken of het bekijken én wellicht zelfs bewonderen van welke vorm van kunst dan ook.

Op mijn website kunt u meer aquarellen van mijn vinden en ideeën/opdrachten van mijn hand. Mijn site is www.watercolor.nl

Aquarellen is een mooie maar technisch moeilijke techniek.
Doorzetten, doen en proberen en vooral genieten is mijn motto!
Heeft u vragen over aquarelleren bel mij of stuur
gerust een e-mail
Met vriendelijke groet,

Marco Boer
Evertsenstraat 34
3342 CG Hendrik Ido Ambacht
078-6817635


Schoonheid ontstaat door de zuivering van overtolligheden.    Michelangelo


© www.moetjekijken.nl