tekenen met de computer

Als kind was ik al creatief maar toen ik rond de 40 was ontstonden de eerste tekenen om te schrijven en schilderen. Ik heb geen contact met andere creatieve mensen, ik oefen en oefen. Alles wat ik doe zijn oefeningen, niet meer en niet minder....mijn notebook is mijn toverdoos...mijn geliefd hulpmiddel om te tekenen en mensen te ontmoeten.

Ik maak deze tekeningen vanuit het programma Artrage en werk met een tekentablet. De tekeningen sla ik allemaal op, ik print mijn werk niet uit. Ik stuur mijn tekeningen veelal naar mijn vrienden ook in het buitenland want ik vind het leuk als mijn tekeningen de wereld ingaan. Zo heb ik adressen in Turkije en zelfs Japan, waar ik een speciale band mee heb.

Ik werk vanuit mijn gevoel en laat mijn hand het werk doen, ik houd van kleuren, vormen, bewegingen en de natuur, op deze wijze ontstaan mijn tekeningen. Ik denk erover een eigen website te beginnen maar dat komt later.

Op dit moment ben ik aan het oefenen met Corel Painter 9.0. Dit is een meer uitgebreid tekenprogramma waarvan ik een oefenboek in het engels aan het doornemen ben. Uiteindelijk wil ik leren tekenen in dit programma, maar dat zal nog wel enige tijd oefenen worden, hoewel ik er nu al veel plezier aan beleef.
Ook maak ik grote schilderijen op karton waar ik resten wol in bepaalde vormen verwerk. Deze onderwerpen ontstaan uit mijn droomwereld, verder laat ik me inspireren door de wereld rondom mij.

Ik teken mijn leven, mijn gedachten en mijn gevoel vanuit een universeel liefdesgevoel...

Marieke Koch - email:

© www.moetjekijken.nl