3-D kaarten

Ook ik ben hobbyverslaafd en maak 3-D kaarten en alles wat er mee te maken heeft. Mijn hobby is in 2001 begonnen met het maken van een 3-D afbeelding op een wandtegeltje. Dit was het begin van mijn nu aardig uit de hand gelopen hobby.

Mijn ideen haal ik uit hobby tijdschriften, hobby boekjes en ook mijn man Gerard denkt met mij mee. Ik heb al heel wat technieken toegepast zoals het werken met ponsen, stempelen, embossen, 3-D op cd's, maar mijn favoriete combinatie is toch wel 3-D samen met borduren, ponsen en afwerken met sierstickers. Nadat een vriendin van mij vroeg of ik voor haar kerstkaarten wilde maken, omdat zij zelf niet goed meer kan zien, maar zelfgemaakte kaarten toch het mooist vindt, heb ik er voor haar ongeveer veertig gemaakt en deze waren allemaal verschillend. En ja hoor, toen is de verslaving pas cht begonnen.

In de tijd dat ik deze hobby nu beoefen heb ik ook allerlei materialen en boekjes verzameld, meer dan honderd verschillende ponsen, vele kleuren borduurgaren en alles wat er zo bij komt kijken, om kaarten te maken. Zelfs de voorraad aan materialen loopt zo nu en dan aardig uit de hand en lijkt een tweede verslaving. Op dit moment heb ik 14 Multomappen vol met 3-D knip- en stickervellen zoals kerst, geboorte, trouwen, rouwen, verjaardagen en kinderen. Mijn materialen koop ik over het algemeen bij een vriendin die mij op de hoogte houdt elke keer als er weer iets nieuws is. Vaak heeft zij het op voorraad, zo niet dan bestelt zij het voor mij.

Zo gauw als het augustus wordt ga ik weer kerstmateriaal verzamelen voor mijn kerstkaarten. Elk jaar krijg ik na verzending hiervan leuke reacties, ze worden door veel van mijn kennissen zeer gewaardeerd. Helaas kan ik aan deze verslaving alleen in de avonduren en in het weekend gehoor geven, want naast mijn drukke baan en huisgezin blijft er niet al teveel tijd over. Mijn baan biedt mij echter de mogelijkheid deze hobby te kunnen betalen. Met nog twee kinderen geboren in 1990 en 1992 zal het duidelijk zijn ..druk, druk, druk. Graag zou ik meer met mijn hobby willen doen, zoals het maken van kaarten in opdracht en eventueel voor de verkoop.

Bij het zien van mijn kaarten op deze pagina, hoop ik dat u net zo enthousiast wordt over deze hobby als ik.

Heeft u nog vragen of suggesties ? U kunt mij altijd mailen, het adres is:

Marlies Oostendorp

zie ook    "op bezoek bij"

Marlies is genterviewd in het radioprogramma "Gezond en wel":
Interview beluisteren

© www.moetjekijken.nl