De poppendijntjes van Marlijn

Waar zal ik beginnen, het is eigenlijk een heel verhaal.

Enkele jaren geleden ben ik in de ziektewet terecht gekomen en ben ik begonnen met schilderen van poppetjes. Wat ik toen nog niet wist is dat ik mijn ziekte - melanoomkanker op mijn armen en benen - heb verwerkt in mijn poppetjes. Ik had dus iets met armen en benen en zo heb ik ook mijn poppetjes ontwikkeld, in mijn onderbewustzijn heb ik dit in mijn poppetjes verwerkt. In het begin keken ze boos, onbewust was ik blijkbaar boos, iets dat je dan ook onbewust weer op het doek overbrengt.

Met mijn hobby heb ik destijds een krant benaderd die een artikel over mij plaatste. Dit artikel hing ik op het bord van de sportschool en ik ben naar aanleiding hiervan benaderd door iemand die al enige tijd op zoek was naar dit soort figuurtjes. Wat dus begon als een soort afleiding werd een bezigheid en motiveerde mij enorm. Er zijn zelfs vier exposities uit voort gekomen en ik had nooit kunnen bedenken wat er nu allemaal op mijn pad komt en wellicht nog volgt.

Zo kreeg ik ook een uitnodiging om op een toeristen-markt in Katwijk te staan, iets dat ik met beide handen aangreep. Bovendien was de Regionale Omroep Holland Centraal geïnteresseerd en werd ik hier uitgenodigd voor een interview op de radio en was als gast ook te zien in het tv programma Creatiev. Tevens volgde er nog een uitzending bij SBS6.

Inmiddels is er in kranten al diverse keren aandacht aan mijn hobby besteed vanwege de exposities. Wie mijn poppetjes ziet wordt er verliefd op dus verkoop ik ze ook wel en blijft op deze manier mijn hobby betaalbaar en krijg ik al aardig naamsbekendheid. Wat ik tot nu toe bereikt heb is al super. Ruim 400 verschillende poppetjes heb ik reeds gemaakt en mijn fantasie laat mij nog niet in de steek.

Door alles wat er in betrekkelijk korte tijd op mijn pad is gekomen heb ik nu een doel, want mijn wens is dat mijn werk wordt afgebeeld op allerlei leuke dingen zoals bijvoorbeeld bekers (die al zijn gemaakt zie hiervoor mijn webwinkel www.marlijnpoppendijn.nl) hoeslakens, serviesjes, placemats, tasjes enz. enz. enz.
Mijn telefoonnummer is: 06-36149761

Tot nu toe voor mij een bijzondere ervaring hoe mijn hobby in die kleine twee jaar zo kon aanslaan dat vele mensen er in geïnteresseerd zijn. Wie weet waardoor ik nog allemaal verrast word.

Een berichtje achterlaten in mijn gastenboek, zie: https://marlijnpoppendijn.tboek.nl

Marlijn             zie ook    "op bezoek bij"

Marlijn is geïnterviewd in het radioprogramma "Gezond en wel":
Interview beluisteren

© www.moetjekijken.nl