Oetintwente": 'VAN T'EEN KOMT'ANDER!'

Als leraar aan het van Rhijncollege ben ik (Martin Beumer 3-9-1941) in 2000 in de VUT beland. Toen ben ik als 'oud' fiets-tourclublid begonnen met 'recreatief fietsen' en zo ontdekte ik in de omgeving van Almelo en Twente vele mooie plekken. Een vriend van mij opperde het idee om deze tochten op te schrijven wat ik destijds in mijn achterhoofd hield.

Mijn bedoeling was de mensen 'genietend te laten fietsen', dus regelmatig langs een interessante pleisterplaats, bezienswaardigheid, restaurant en door de mooiste gebieden, via schitterende en de nieuwste fietspaden. Daarom heb ik mijn eerste fietsroutes onder 'Fietsend Genieten' uitgebracht. Door mijn werk op school (MEAO) was ik goed vertrouwd geraakt met het computergebeuren, dit en mijn fietservaring kwamen nu goed van pas!

Het volgende jaar kwam ik op het idee om het hele gebied van Haaksbergerveen tot Vriezenveen en van Gelselaar tot Bad Bentheim te laten zien door deze gebieden via fietsroutes met elkaar te verbinden en deze routes met foto's op de website te zetten, zie voor diverse routes:

www.fietsroutestwente.nl deze site is nu uitgebreid met andere fietsroutes'
www.wandelroutestwente.nl de fietsroutes zijn later op veler verzoek uitgebreid met wandelroutes
www.autoroutestwente.nl deze autoroutes zijn ongeveer 80 km lang en zijn vooral geschikt voor ouderen, gehandicapten en bezitters van cabrio's.
Deze sites zijn tevens te vinden op: www.oetintwente.nl plus nog veel meer belangrijke informatie over Twente.

Op uitnodiging van koninklijke BDU-drukkerij uit Barneveld heb ik in 2007 een fietsboek gemaakt over Twente met een honderdtal eigengemaakte foto's en vele Twentse spreuken. Er staan 10 fietsroutes in, waarvan een zestal routes kunnen worden verkort. Verder een beschrijving van Twente en ook van de gebieden waar de fietsroutes doorheen gaan.
Dit boekwerkje, een 'kleinood', is een soort papieren versie van de websites: www.oetintwente.nl en www.fietsroutestwente.nl.

De laatste tijd houd ik bovendien digitale-foto-avonden met foto's van Twente voor senioren, vrouwenclubs, ROC en voor 'leu oet 't westen'.

'Kiek aait noar de zun en de scha blif achter oe!'

Martin Beumer

© www.moetjekijken.nl