Horen Zien en Zwijgen

Ik ben Michel van Ostaaijen en ben geboren in Zundert in 1975. Momenteel woon ik in Etten-Leur.

Begin jaren 80 verzamelde ik apen. Deze verzameling bestond hoofdzakelijk uit pluche apen. Ook had ik toen mappen met plaatjes en tekeningen van apen. En ik had toen enkele beeldjes van apen, waarvan sommige van horen zien en zwijgen.
Toen er steeds meer beeldjes van horen zien en zwijgen bij kwamen ben ik daar mee doorgegaan. Nog steeds verzamel ik alleen horen zien zwijgen van apen. Ook al zijn er ook met andere dieren en mensen.

Mijn broer heeft een grote vitrine kast gemaakt, waar ze, op enkele grote na, allemaal in staan. Momenteel zijn het er een 400 verschillende. Ik probeer zo veel mogelijk per soort bij elkaar te zetten. Zo heb ik al een groep van hout, porselein, glas en met losse beeldjes.

Vroeger kocht ik de meeste beeldjes op beurzen, braderieën en rommelmarkten. Maar nu kijk ik geregeld op eBay en marktplaats voor nieuwe aanvulling van de verzameling.

Omdat mijn familie niet meer kon bij houden welke horen zien zwijgen ik al wel heb en welke niet, houd ik sinds 2008 een web-log bij waar al mijn beeldjes op staan. Iedere keer als ik weer wat nieuwe horen zien zwijgen heb zet ik ze er bij op, zodat de lijst up to date blijft. Het adres is mivanos.blogspot.com.
Op de weblog heb ik verschillende reacties gehad van andere verzamelaars uit Nederland, maar ook uit BelgiŽ, Duitsland en zelfs Amerika.

Op aanraden van Bruce Kittens uit Amerika, heb ik een lijst aangemaakt met waar het beeldje vandaan komt en eventueel hoeveel het gekost heeft. Helaas weet ik het niet van al de beeldjes meer, dus maar goed dat ik het nu gedaan heb voor ik het van nog minder weet. Ook heb ik van ieder beeldje een foto gemaakt met hetzelfde nummer als de lijst erbij. Het was even een werk, maar ben nu blij dat ik zo'n lijst heb.

Michel van Ostaaijen

© www.moetjekijken.nl