Accordeonbeeldjes

Mieke n StevenDe accordeonbeeldjesverzameling van Mieke Posthumus uit Zwolle

Toen ik in 1997 bij iemand een verzameling accordeonbeeldjes in de kast zag staan had ik vanaf dat moment een nieuwe hobby:
accordeonbeeldjes verzamelen.
Ik had al een paar jaar een enkeling in mijn bezit maar toen ik zag dat er zoveel waren werd het een uitdaging voor mij om ze te gaan zoeken. Op rommel-en vlooienmarkten en in kringloopwinkels, een braderie, maar ook diverse winkels moet ik altijd even kijken of er wat voor mij bij zit.

Mijn familie en kennissen werden ook enthousiast. En inmiddels heb ik ruim 800 beeldjes uit zeker 15 verschillende landen. Niet alleen 12 Europese landen maar ook uit  Canada- Zuid Amerika en Afrika komen mijn beeldjes vandaan. Elk beeldje word eventueel schoongemaakt, genummerd, ingeschreven op een volgnummer, datum, plaats, land, winkel en wie hem vond.
Ik heb en paar keer een expositie gehouden in verpleeg en bejaardentehuizen met heel veel leuke reactie's

Naast verzamelen speel ik ook al vanaf 1965 accordeon. Ik ben ruim 32 jaar lid geweest van Melodia in Zwolle. Daar heb ik mijn man leren kennen die ook accordeon speelt. Toen Melodia werd opgeheven ben ik bij de Kunst en Vermaak in Zwolle gaan spelen. Ook mijn man is weer lid geworden en we spelen allebei met heel veel plezier in deze vereniging, zie www.kunstenvermaak.nl

Zoals je ziet loopt het accordeon als een rode draad door mijn leven.

Mieke Posthumus


© www.moetjekijken.nl