Postzegel knipwerk

Sinds oktober 2008 ben ik met postzegel knipwerken begonnen.
Bij toeval kwam ik iemand tegen deze hobby ook heeft, en daar ben ik toen door aangestoken.
Omdat ik zo enthousiast was geworden door het postzegel werk en ik in het begin bijna geen postzegels had ben ik toen begonnen met theezakjes. Dit was toch niet zo leuk als ik dacht en heb toen aan iedereen gevraagd om voor mij postzegels te sparen zodat ik verder kon gaan.

Een postzegelknipwerk of liever schilderij genoemd bestaat vaak uit heel veel dezelfde soort postzegels die niet interessant genoeg zijn voor een verzamelaar en dus meestal weggegooid worden. Ook beschadigde postzegels kan ik prima gebruiken. Inmiddels heb ik al aardig wat schilderijen gemaakt en heb ik mijn postzegels op kleur gesorteerd.

Mijn ideeën haal ik van plaatjes of kleurplaten die mij aanspreken. Daar zoek ik dan de geschikte postzegels bij. En dan kan ik gaan beginnen. In de tijd dat ik aan het knippen en plakken ben zie je het schilderij onder je handen bijna gaan leven. En dat is dan tevens ook het verslavende er aan.
Verder maak ik van al mijn schilderijen kaarten, die ik ook verkoop.

Het is een erg leuke hobby waar heel veel tijd in gaat zitten en mensen zijn vaak erg enthousiast als ze het zien. Aan mijn website wordt nog gewerkt dus die volgt nog.

Als jullie nieuwsgierig zijn geworden en nog meer informatie willen of misschien wel kaarten willen kopen mail mij:

Miranda van der Maarel


© www.moetjekijken.nl