Monique verzamelt menu's

Toen mijn ouders enkele jaren geleden gestorven waren erfde ik enkele oude fotoalbums. Daarin vond ik ook verschillende mooie menu's uit de oude doos. Ik heb die er dan uitgenomen en afzonderlijk gelegd en bewonderd…en zo is het begonnen in 1987.

Nu spreek ik alle vrienden en bekenden aan mijn verzameling te helpen aanvullen. Ook via brocantica heb ik er al heel wat geruild. Kopen doe ik heel zelden of het moet al een heel bijzondere zijn en zeker niet te duur. Onlangs bood iemand mij een menu uit de jaren 30 aan voor €10 en dat had ik er voor over.

Mijn menu's zijn geklasseerd volgens feest, huwelijk, communie, verjaardag, jubileum enz…wat er gegeten werd wordt in de computer genoteerd en zo krijg ik een overzicht per periode. Op 90% van de communies staat bijvoorbeeld tomatensoep op het menu.

Onlangs heb ik van al mijn menu's kopie's gemaakt en deze dan per jaar geklasseerd wat weer een ander overzicht geeft, zoals modeverschijnselen in de kaarten, druk, formaat enz. Zoals je ziet gaat daar wel wat tijd in zitten, vooral dat kopiëren heeft wat van mijn tijd gevraagd. Nu een hobby is er om de tijd aangenaam te vullen niet? Ik heb er nu ongeveer een 600 en de oudste is van 1898.

Wie mij kan helpen bij mijn verzameling kan mij bereiken via:  

Alvast bedankt      Monique Rommens


© www.moetjekijken.nl