Portret mens/dier pastel/grafiet

Sinds 3 jaar ben ik actief bezig met kunst. Ik was wel creatief… maar had de tijd niet om me daar echt in te verdiepen.
3 jaar geleden ben ik begonnen met experimenteren op het kunstvlak. Ik tekende met alles wat voor mijn voeten kwam, schoenpoets, sigarettenas, sap van bloemblaadjes tot oogschaduw toe (dat kon je zo heerlijk uitwrijven ;-) ).

Tot ik pastel onder ogen kreeg en dat was het….
Ik heb geen kunstopleiding gehad, maar heb als autodidact een eigen stijl ontwikkeld. Met veel enthousiasme probeer ik (ook in opdracht) sprekende, realistische, goed gelijkende portretten te tekenen. Portretten van mens en dier aan de hand van een foto.

Ik teken de portretten met Pastelkrijt en Grafiet. Kenmerkend voor mijn portretten is mijn strakke tekenstijl en mijn oog voor detail. Als het portret klaar is, blijft het voor mij natuurlijk altijd spannend wat de opdrachtgever van het resultaat vindt en of het karakter van de geportretteerde goed tot uitdrukking is gekomen. Soms barsten mensen van ontroering in tranen uit als ze het portret van hun dierbare(n) zien. En dat is natuurlijk het mooiste compliment wat ik kan krijgen. Want dan is er, letterlijk en figuurlijk, heel wat meer vastgelegd dan "zomaar" een portret...

Wie weet kan ik voor jou wat (be)tekenen… kijk op www.MoniqueSpanbroek.nl

Monique Spanbroek-Leurs


© www.moetjekijken.nl