Fruitstickertjes


In 1995 ben ik begonnen met het verzamelen van fruitstickertjes. In het begin zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven, daarom groeide mijn verzameling maar heel langzaam. Toen ik na enige jaren in de verzamelkrant een oproep van Osku Asikainen uit Finland vond, heb ik hem direct geschreven, sindsdien ruil ik met hem.

Mijn verzameling telt inmiddels meer dan 50.000 verschillende fruitstickers, een aantal dat ik heel lang voor onmogelijk heb gehouden.

Nog wat later kreeg ik een computer en vond na enig zoeken op het internet tientallen mensen die net als ik fruitstickertjes sparen. Met een aantal van die verzamelaars ruil ik regelmatig.

Sinds enige jaren wordt in Frankrijk een tweedaagse beurs voor fruistickerverzamelaars georganiseerd. De afgelopen twee jaar ben ik daar naar toe geweest en heb daar een aantal nieuwe contacten gelegd. De laatste keer zijn daar zo’n 25 mensen op afgekomen. De meesten uit Frankrijk, twee Duitsers, een Belg, en zelfs iemand uit de Verenigde Staten.

Het leuke van het verzamelen van fruitstickertjes vind ik dat ze er leuk uitzien en dat ze in feite geen waarde hebben.

Mocht er nog iemand zijn die nog een verzameling(etje) heeft en daar afstand van wil/kan doen, dan houd ik mij van harte aanbevolen. Ruilen kan natuurlijk ook.

Nico Verschuren / e-mail:


© www.moetjekijken.nl