Tekenen cartoons

Van kinds af aan ben ik al geïnteresseerd in strip en karikatuur tekenen. Strips als Guust Flater en Asterix en Obelix behoren nu nog steeds tot mijn favoriete strips. Toen ik als kind Dik Bruynesteyn aan het werk zag bij Studio Sport(hij tekende daar in een rap tempo karikaturen/cartoons van sporters) was ik verkocht. Ik wilde ook "zoiets gaan doen".
Het tekenen heb ik niet helemaal van een vreemde. Mijn vader is amateurkunstschilder en mijn broer heeft als hobby striptekenen. Het tekenen heb ik mijzelf aangeleerd, dus geen opleiding of cursus gevolgd. Ik probeer zoveel mogelijk te oefenen om het tekenniveau nog meer te verbeteren.
Ik hou mij vooral bezig met humoristisch tekenwerk en dat voer ik uit met verschillende tekenspullen. Van HB potlood tot markeerstift. De computer gebruik ik voor het scannen van tekeningen en om karikaturen in te kleuren. Tekeningen kleur ik ook in met pastelkrijt/potlood.

Op mijn website www.cartoonstudiootje.nl kunt u mijn werk bekijken. Tevens kunt u daar terecht als u iets of iemand door mij getekend wilt hebben. Ik teken ook "in opdracht".

Wilt u contact opnemen? Dat kan via:

Oscar Kuppens


© www.moetjekijken.nl