Mijn hobby .... Baarn  (obsessie)

 
Een jaar of 20 geleden, bezocht ik in Utrecht de Veemarkthallen. Eigenlijk opzoek naar niets, valt mijn oog daar op twee mooie oude ansichtkaarten van mijn dorp BAARN. En van het stamkroegje" waar ik altijd kwam en n van de dorpsstraat. Ik kocht ze eigenlijk zo van "leuk voor in een lijstje aan de muur" (had ik maar beter geweten). Het lijstje daar kwam niets van, ze verdwenen naar de zolder en heb ze dus jaren niet gezien.
 
Nu een jaar of vijf geleden is het dat de zolder door mij werd opgeruimd en de kaarten weer tevoorschijn kwamen. Je neemt ze weer mee naar beneden bekijkt ze nog eens en denkt misschien??? kan ik op het internet er nog een paar vinden en dan een grote lijst met een collage van ansichten. De lijst kwam er nooit maar ik kocht er wel steeds meer bij. In het begin dacht ik met misschien 200-500 ansichten wel klaar te zijn. Dat was op dat moment al veel vond ik, nu ben ik op een aantal van zo'n 10.000 ansichten van Baarn en de deelgemeente en nog steeds vind ik kaarten.

Nu eigenlijk 5 jaar na de start van mijn hobby probeer ik gewoon alles te bemachtigen wat met Baarn, Eembrugge, Lage Vuursche en Soestdijk te maken heeft, of het nou stickers, plaatjes, boeken, speldjes, onderzetter, of prenten zijn.


© www.moetjekijken.nl