Dierportretten en dieren schilderijen

Klik op de afbeeldingen voor vergroting van de foto of extra foto's

Paulien Stastra-JanssenMijn naam is Paulien Stastra-Janssen en ik maak dierportretten en dieren schilderijen. Dit doe ik voornamelijk met pastelkrijt maar ik schilder ook graag met acryl- en olieverf.
In 1986 ben ik begonnen met schilderen. Ik heb van veel kunstenaars les gehad onder andere van de bekende koeienschilder Wiebe van der Zee en de Engelse dierenkunstenares Melanie Philips. Ook heb ik via the London Art College mijn diploma "Pet Portraits" behaald.

Ik maak dieren schilderijen omdat mijn hart naar dieren uitgaat, mijn hele leven lang al.
Ik ben altijd een echte dierenvriend geweest, het werd ons thuis met de paplepel ingegoten. Vandaar dat het mijn favoriete onderwerp is om te tekenen en te schilderen.  

Ik teken veel in opdracht, en ben gespecialiseerd in honden- en kattenportretten met pastelkrijt. Dit doe ik vanaf foto's, zodat ik ook een overleden (huis)dier kan tekenen.
Het is altijd een uitdaging om een dier in opdracht te portretteren, want het moet echt het geliefde dier van diegene zijn. De uitdrukking, het uiterlijk en karakter moet exact overeenkomen, anders kan het ook voor een ander dier doorgaan.

In de tijd tussen opdrachten door maak ik ook schilderijen van allerlei andere dieren, zoals boerderijdieren. Als ik een mooie foto zie van bijvoorbeeld kippen, varkentjes of geiten, dan beginnen mijn handen als het ware te jeuken. Deze schilderijen maak ik ook met acryl- of olieverf.
 
Wilt u meer weten over mijn dierenkunst, neemt u dan eens een kijkje op mijn website: www.paulien-janssen.exto.nl
U bent ook welkom om eens langs te komen in mijn atelier en kennis te maken.
 
Misschien tot ziens, Paulien Stastra-Janssen


© www.moetjekijken.nl