Reiner Pfaff verzamelt koffiemolens

In 1991 ben ik met mijn verzameling begonnen en op dit moment bezit ik circa 350 koffiemolens. Dit aantal is mede ontstaan door rommelmarkten te bezoeken niet alleen in Duitsland maar ook in Holland, BelgiŽ, Frankrijk.

In de loop van de tijd heb ik mij enige literatuur over koffiemolens aangeschaft maar ook kopieŽn van catalogi uit de oude tijd. Op deze wijze is herkomst en eventueel produktiejaar vaak te herleiden, dit komt mij goed van pas bij aanschaf van nieuwe exemplaren. Neem gerust kontakt met mij op als u informatie over een koffiemolen wilt hebben.

Het aantal van mijn "schatten"begint zo langzamerhand een probleem te worden in verband met de ruimte die mijn verzameling inneemt in mijn woning. Ik wil dan ook te zijner tijd de verzameling terugbrengen tot circa 150 stuks onder het motto "minder is meer". Vooralsnog heb ik nog geen beslissing kunnen nemen van welke exemplaren ik dan wil/moet nemen. Zodra ik deze moeilijke beslissing heb genomen zal ik dit op mijn website bekend maken.

Voor mijn verzameling zie mijn website: www.muehlensammler.de            Reiner Pfaff

© www.moetjekijken.nl