Ricard artikelen

Ricard is een frans anijsdrankje dat ook pastis genoemd wordt. Ricard is een van de grootste merken pastis. Er is een hoop van Ricard te verzamelen zoals: glazen, karaffen, kannen, asbakken, posters, bierviltjes, pennen, emaille borden, parasols, kleding, aanstekers en nog veel meer.

Mijn hobby is begonnen toen we een keer met de brommer (een oldtimer Puch, een andere hobby van me) op vakantie waren naar zuid Frankrijk. We hadden maar weinig geld maar wilden toch iets drinken op de terrasjes. Het goedkoopste was toen Ricard en dat vond ik zo lekker, dat ik dat de hele vakantie gedronken heb. Toen ik thuis kwam bleek mijn stamkroeg ook Ricard te hebben en ben ik het blijven drinken. Later kreeg ik van mijn vriendin mijn eerste glas, al snel volgde mijn eerste karaf. Later toen ik internet kreeg is het verder uit de hand gelopen.

Mijn collectie is ondertussen uitgegroeid tot meer dan 495 objecten.

Sinds ik een website over mijn Ricard verzameling heb gemaakt, heb ik veel contact met andere verzamelaars over de hele wereld. Vandaar dat mijn website in het Engels is. De meeste Ricard objecten vind ik bij kringlopers, op internet of krijg ik van vrienden en kennissen. Maar ik ruil ook regelmatig dingen met andere verzamelaars.

Mijn hele verzameling en veel informatie over Ricard is te vinden op www.remyricard.eu

Rémy Ricard - Bergen op Zoom - email:

© www.moetjekijken.nl