Lucifersmerken

Ik ben Rob Stuut, ben 75 jaar oud en de derde generatie die lucifersmerken verzamelt. Mijn opa Jan Duits begon tijdens de oorlog met het verzamelen van huishouddozen van Weerter met zijn mooie afbeeldingen van auto's, boten, vliegtuigen en rijtuigen.
Toen mijn opa overleed nam mijn vader Henk Stuut de hele verzameling mee naar huis en is toen fanatiek verder gegaan. Hij was tevens in de jaren '69 penningmeester en secretaris van De Verzamelaar afdeling Kennemerland. En toen mijn vader 32 jaar geleden overleed nam ik de hele handel over.

Sinds ik op 65 jarige leeftijd met pensioen ging, ben ik daar intensief mee bezig. Ik heb ook een catalogus gemaakt van de ruitjes randen van uitgeverij "De Kloof" uit Bergen op Zoom.
Deze catalogus bestaat uit:
- Bedrijven 447 stuks,
- Clubs 1569 stuks,
- Horeca 1121 stuks en
- Sigaren/Tabakszaken 1121 stuks.

Totaal zijn er sinds 13 mei 2021 4718 etiketten gedocumenteerd; 32 verzamelaars maken hier gebruik van, ze worden iedere keer op de hoogte gehouden als er weer nieuwe etiketten opduiken.

Verder ben ik op zoek naar deze ruitjes randen, mochten er nog lezers zijn die mij hieraan kunnen helpen, dan zou u mij hiermee heel tevreden maken. Voor meer informatie

R.E. Stuut
Poolster 108
1622 EH Hoorn

 


© www.moetjekijken.nl