Schilderen

"Sprokkel" is de internetnaam van Red Maas, een amateur kunstschilder, fotograaf en filmer.
Geboren en getogen in Amstelveen, heeft hij zich door de jaren heen bezig gehouden met tekenen en schilderen. Door zijn oudste dochter tevens geinteresseerd geraakt in computer en internetgebruik.

Van schilderen en tekenen is gedurende zijn werkzame leven 35 jaar vrijwel niets gekomen, maar sinds de verhuizing naar het stille, rustige en mooie Friesland, is het penseel weer opgepakt en heeft hij zelfs les genomen bij de bekende Friese kunstschilder Martin Sijbesma  www.martinsijbesma.nl waar bleek dat hij het nog niet verleerd is.
Door de fotografie, vooral op zijn geliefde eiland Terschelling, is de schilderproductie weer op gang gekomen.
Op maandagmorgen houdt hij zich met anderen, in het plaatsje Kubaard, bezig met modeltekenen en in de middag schilderen met olieverf. Hopelijk resulteert dit in nog vele bijzondere schilderijen.

De andere dagen van de week is er dan weer tijd voor knutselen en tuinieren. Momenteel vindt hij schilderen van landschappen met daarin het leven in de vorm van figuren, mensen en dieren erg belangrijk. Deze onderwerpen worden geobserveerd, vastgelegd met de digitale camera en vervolgens bewerkt op de computer. Van hieruit kan hij zich dan in zijn schilderhobby uitleven.
Ook het communiceren met andere kunstschilders over het werk en onderwerpen zoals o.a. techniek, kleuren, vormgeving en perspectief, dragen hopelijk bij tot nog betere resultaten.

Maar vooral het bezig zijn met camera en penseel, kortom het creŽren van beelden, is en blijft een uitdaging. De tijd is er nu, het resultaat zal blijken.

Info:© www.moetjekijken.nl