Donald Duck

Sterre Hurkens (1998) maakte tijdens een logeerpartij bij een vriendin kennis met Donald Duck. Het lezen van de strip beviel haar zo goed dat ze een abonnement nam.

"De figuur spreekt me aan en hij is superleuk", zo verklaart zij haar keuze.
Ze is met name ook geboeid door het karakter van de driftige en opvliegende eend:
"Hij wil alles goed doen, maar bijna altijd gaat het juist andersom en daarnaast is hij zo koppig als een ezel. Donald is een eend van twaalf ambachten en dertien ongelukken."

Leuk vindt Sterre ook andere personages uit de strip zoals
- Dagobert Duck
- Guus Geluk en
- Katrien

"Oom Dagobert wil zo snel mogelijk geld verdienen. Hij is gierig en misbruikt zijn omgeving.
Als ik zoveel geld had, zou ik een Donald Duck museum opzetten", lacht Sterre.

Guus Geluk is een concurrent van Donald. Hij heeft Geluk met liefde en geld. Hij troeft Donald af wanneer het gaat om aandacht trekken van Katrien.
"Van het lezen van de strips word ik heel vrolijk", legt Sterre uit. "Daarom ben ik begonnen met dingen verzamelen."

Ze heeft al een paar duizend strips en boeken. Haar verzameling is nog niet compleet, ze mist nog een aantal pockets en albums uit de periode voor 1960.

"Het is een uitdaging om de collectie compleet te maken; als ik alles al zou hebben, zou de lol er mogelijk af zijn", laat de verzamelfanaat weten.

Sterre deelde haar verzameling met andere via een eigen website.

In 2017 is Sterre gestopt met verzamelen, ze wil zich meer gaan richten op de verkoop van Disney antiquariaten. Denk hierbij aan oude stripboeken & strip curiosa van Disney. Haar aanbod richt zich vooral op spulletjes uit de jaren 30/40/50. Maar soms ook bijzondere objecten uit eerdere jaren.

Belangstelling? Ga naar shurkens-antique.com


© www.moetjekijken.nl