Kippen op wielen

Toen ik jong was verzamelde ik van alles, vooral omdat mijn vader ook van alles verzamelde en ons daarin stimuleerde: eerst de ‘usual suspects’ als postzegels, munten, edelstenen en luciferdoosjes. Maar in de loop van de tijd begon ik mijn eigen specialismen te ontwikkelen: namen van huizen (helaas weggegooid) en kippen in zijn algemeenheid. Dat laatste bleek al snel te veelomvattend te worden. Eén van mijn kippen was een mooi houten Scandinavisch ongeverfd exemplaar op wielen. Zonder daar eigenlijk bewust voor te kiezen, ben ik toen overgegaan op het verzamelen van kippen op wielen. Inmiddels heb ik er bijna vijftig, de meeste van hout, maar ook van plastic en metaal.

Vroeger liep ik er actief de 'antroposofische' speelgoedwinkels op af, maar nu ben ik niet meer zo fanatiek. Ik moet ze toevallig tegen komen. Hoewel... ik heb nu ook internet ontdekt. Een site als eBay is wat dat betreft een geweldige uitvinding. Jammer dat ze vaak alleen in Amerika bezorgen, of tegen torenhoge verzendkosten (50 dollar!!) naar andere continenten. Maar, gelukkig heb ik een broer in Amerika wonen, die wel wil fungeren als mijn postadres.

De kippen staan in mijn huis bovenop een wandvullende kast, maar ik wil ze meer exposure geven, dus nu heeft mijn lieve vriend Maurits ze op internet gezet. De site chicksonwheels.nl was al bezet, dus toen werd het chickonwheels.nl. Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die ze ook verzamelt, maar hoop langs deze weg toch wat medestanders te vinden.
Je kunt me via die website ook een email sturen.

Sytske de Waart


© www.moetjekijken.nl