Poppenhuizen

Veel mensen noemen het een virus!

Ook bij mij is deze hobby poppenhuizen nogal uit de hand gelopen. Begon het 20 jaar geleden met de bouw van een enkele verdieping van een huis, nu staan er verschillende projecten op de plank in mijn hobbykamer en is de logeerkamer bijna "behangen' met kleinere projecten. Steeds als ik ergens mee bezig ben (en het is dan nog lang niet af) schieten me er weer tig nieuwe ideeën te binnen. Deze worden in de regel opgeschreven in mijn emo-boek (eens, misschien, ooit).

Ook heb ik me in de loop der jaren verscheidene technieken eigen gemaakt. Momenteel is er veel te koop aan meubeltjes en aanverwante zaken maar ik vind het een sport om het zoveel mogelijk zelf te maken. Ook het aantal, dat ik gebruik is toegenomen. Ben ik begonnen met een simpele handfiguurzaag, die het prima doet overigens, nu heb ik diverse elektrische zagen om te gebruiken. Dit komt ook door mijn echtgenoot die een voorliefde heeft voor mooi gereedschap en mij daar volledig in laat delen.

De laatste tijd maak ik vooral kleinere projecten zoals een vogelkooi met een bejaard echtpaar voor mijn werk en een fantasie grot met daarin de man met de zeis. Hoewel ik veel dingen leuk vind om te maken gaat mijn voorkeur uit naar (historische) kleding voor de poppenhuisdames en naar het maken van karakterpoppen.

Maar………..ik ben nog lang niet uitgefröbeld.
Er zijn nog veel meer dingen die ik wil doen en leren. Ik wil minstens 150 worden!

Tineke Overkamp


© www.moetjekijken.nl