De kookwekkerverzameling van Tiny Schijven

Jaren geleden had je bij de Xenos een bak staan met allemaal verschillende kookwekkers erin. Toen had ik al het idee, dat is nog eens een leuke verzameling. Na jaren met die gedachte te hebben gelopen, vond ik het in 1999 wel eens tijd dat ik hier eens aan zou beginnen.

In het begin heel voorzichtig er 3 gekocht. Daarna duurde het niet lang voordat ik jarig was, hup daar kwamen er alweer een aantal bij. En zo ging het verder en verder en de verzameling groeide en groeide.

Op een geven moment ben ik toen op internet gaan zoeken, en daar ging een wereld voor me open wat betreft kookwekkers. Tjeetje wat waren er veel verschillende, dat had ik zelf niet verwacht toen ik hier aan begon. Zoveel mooie, verschillende, aparte kookwekkers.

Nog steeds zoek ik internet af naar kookwekkers, maar het gaat me dan ook vooral om de plaatjes en deze bewaar ik dan. Hier kan ik dan eens naar kijken en hopen dat ze hier ooit in de winkels te krijgen zijn. Als het een nederlandse site is, dan koop ik ze weleens als ze niet al te duur zijn. Een verzameling moet ook leuk blijven, vind je niet.

Met het internet kwamen ook de contacten met andere medeverzamelaars. De eerste die ik leerde kennen is een Mevrouw uit Berlijn. En zij heeft met haar verzameling van 1700 kookwekkers in het guinniss boek of records gestaan.
Daarna kwamen er ook medeverzamelaars uit Nederland. Zijn er nu toch ook al verschillende, al meer dan ik verwacht had. Het meeste contact heb ik met medeverzamelaars uit Berlijn, Eindhoven en Rotterdam.
We houden elkaar op de hoogte als we weer nieuwe plaatjes vinden op het internet. Of als er weer ergens leuke wekkers te koop zijn, even snel een mailtje sturen.

10 jaar later (2009) stond mijn teller op 820 kookwekkers. Iets wat ik nooit verwacht had toen ik eraan begon.

Heeft u nog een leuke, aparte kookwekker, reageer dan. Mijn E-mailadres is:


© www.moetjekijken.nl