Dierenportretten in Pastel

Van kinds af aan was ik altijd al bezig met tekenen, met name met potlood. Dan ga je studeren en krijg je je eerste baan, je hobby schiet er dan als eerste bij in. Vanaf 2002 begon het toch allemaal te kriebelen en heb ik mij aangemeld bij een tekengroep in het wijkcentrum. Tijdens deze lessen is aandacht besteed aan verschillende materialen: potlood, houtskool, pastel en aquarel.

Vanaf 2003 heb ik alles wat ik heb gemaakt op mijn website gezet: www.atelierbrigitte.nl en alles wat ik nieuw maak, plaats ik er ook bij. Dus neem gerust even een kijkje en laat een berichtje achter op

Eerst heb ik vooral wat aquarels gemaakt, maar later ben ik overgestapt op het maken van dierenportretten in pastelkrijt. Dit deed ik eerst voor mezelf, maar later begonnen steeds meer mensen mij te vragen of ik ook voor hen een portret van hun huisdier wilde maken. En zo ben ik verder gegaan in die richting en heb ik portretten gemaakt van honden, katten, paarden en vooral veel knaagdieren.

Helaas heb ik minder tijd voor mijn hobby als dat ik zou willen. Daarom werk ik ook het liefst met goed fotomateriaal als voorbeeld, zodat ik op elk moment dat het mij uitkomt, aan een project kan werken.

De hobby tekenen is voor mij een dusdanige leuke bezigheid, dat ik samen met iemand anders een forum heb opgericht: www.schilderenenzo.nl. Hier kunnen mede-(amateur) tekenaars/schilders bijeenkomen om over van alles en nog wat te praten, te discussiëren over materialen en technieken en om tips uit te wisselen over hoe je het beste een bepaald onderwerp kunt uitwerken etc. Dus als je zin hebt, ben je uitgenodigd om op dit forum te komen.

Brigitte


© www.moetjekijken.nl