Mijn hobby is het verzamelen en restaureren
van oude transistor- en buizenradio's

Mijn naam is Trijnco geboren in 1954, gehuwd, en we hebben een zoon die tevens mijn webmaster is. Ja, hoe kom je tot het verzamelen van oude radio's: Het begon toen ik in militaire dienst zat.

Daar kocht ik een oud bakelieten radiootje -destijds voor 5 gulden- dat helemaal onder de verf zat. Dit radiootje (een Philips BX290U) heeft jaren en jaren op zolder gestaan totdat mijn vrouw zei "gooi dat ding toch weg". Maar toen ik het eens wat beter bekeek dacht ik er aan om het te restaureren Zo gezegd zo gedaan, het is nu zelfs zo dat mijn vrouw er zeer gehecht aan is en deze radio niet meer wil missen.


Ook spreekt het design van de radio's uit de jaren '40 - '70 mij erg aan, overigens niet alleen radio's maar alle technische artikelen uit die tijd zoals transistors, buizenradio's, horloges, zaklampen, enz. Op dit moment besteed ik zo'n 4 tot 6 uur per week aan mijn hobby.

De radio's komen van bekende en zelfs onbekende mensen die de website bekijken en dan bedenken "hé, ik heb ook nog een oude transistor of buizen radio op zolder staan en ik doe er niets meer mee".
Vaak komt het op deze manier bij mij terecht, waarna ik het repareer of restaureer (indien mogelijk) en aan mijn verzameling toevoeg. Ook bezoek ik regelmatig beurzen waar radio`s verkocht of geruild worden.

Zie vooral mijn website http://home.versatel.nl/radiomania waar mijn uitgebreide verzameling te bewonderen is.

De mogelijkheid bestaat uw oude buizen- of transistor radio te schenken aan het Radiomania virtueel museum. De radio wordt dan indien mogelijk hersteld en op de site geplaatst desgewenst met vermelding van uw naam en woonplaats.


© www.moetjekijken.nl