oude transistor- en buizenradio's

Mijn naam is Trijnco geboren in 1954, gehuwd, en we hebben een zoon. Ja, hoe kom je tot het verzamelen van oude radio's: Het begon toen ik in militaire dienst zat.

Daar kocht ik een oud bakelieten radiootje -destijds voor 5 gulden- dat helemaal onder de verf zat. Dit radiootje (een Philips BX290U) heeft jaren en jaren op zolder gestaan totdat mijn vrouw zei "gooi dat ding toch weg". Maar toen ik het eens wat beter bekeek dacht ik er aan om het te restaureren. Zo gezegd zo gedaan, het is nu zelfs zo dat mijn vrouw er zeer gehecht aan is en deze radio niet meer wil missen.


Ook spreekt het design van de radio's uit de jaren '40 - '70 mij erg aan, overigens niet alleen radio's maar alle technische artikelen uit die tijd zoals transistors, buizenradio's, horloges, zaklampen, enz. Op dit moment besteed ik zo'n 4 tot 6 uur per week aan mijn hobby.

De radio's komen van bekende en zelfs onbekende mensen die bedenken "hé, ik heb ook nog een oude transistor of buizen radio op zolder staan en ik doe er niets meer mee".
Vaak komt het op deze manier bij mij terecht, waarna ik het repareer of restaureer (indien mogelijk) en aan mijn verzameling toevoeg. Ook bezoek ik regelmatig beurzen waar radio's verkocht of geruild worden.


© www.moetjekijken.nl