Vingerhoedjes

Sinds 1992 verzamel ik vingerhoedjes. Het verzamelen begon toen ik met een vriendin in Barneveld was en zij daar een vingerhoedje kocht wat ik zó leuk vond, dat zij mij aanspoorde om zelf ook te gaan verzamelen.
Inmiddels heb ik er ongeveer 2000 waarvan de meeste toch wel uit Nederland afkomstig zijn, want ik heb mij gespecialiseerd in het verzamelen van afbeeldingen uit stad of streek, gemeentewapens en vlaggen. De meeste zijn van porselein, echter ook van zilver, plastic, koper, messing, lood en tin.
Sinds kort ben ik ook begonnen met het verzamelen van ander naaigerei zoals naaldenkokers, klosjes garen en schaartjes. Je begrijpt dat als iemand in mijn omgeving op vakantie gaat, er vaak voor mij een kleinood wordt meegebracht. Bovendien loop ik graag over een antiek of rommelmarkt om daar nog iets van mijn gading te vinden.

Mijn verzameling heb ik gerangschikt op alfabet, de Nederlandse bij elkaar en de buitenlandse aan de andere wand, allemaal in letterbakken op mijn hobbykamer. Zodra ik er weer een aantal gekregen en of gekocht heb fotografeer ik deze en worden ze er weer tussen geplaatst. Fotograferen doe ik voor mijzelf en ik gebruik dit als catalogus die ik dan meeneem op vakantie zodat een dubbele kopen bijna niet voorkomt. Mocht ik er toch 1 dubbel hebben dan vind ik hiervoor altijd wel een liefhebber.
Enthousiast geworden? kijk dan ook bij: www.vingerhoeden.nl

© www.moetjekijken.nl